Τα φαντάσματα των γιορτών

Φωτογραφια αρθρογραφου

Θα σας αποκαλύψω ένα κοινό μυστικό για τους κυβερνώντες. Τους κυνηγούν τα φαντάσματά τους. Και φοβούνται να εμφανιστούν στις περιφέρειες τους στις γιορτές που έρχονται. Καταδιώκονται από τα συνείδηση τους και από τα ψέματα που έχουν πει. Όχι μόνο τα ψέματα του 2015 αλλά και του 2017. Καταδιώκονται από τις ύβρεις που οι ίδιοι εξαπέλυαν κατά των αντιπάλων τους και τις ψεύτικες υποσχέσεις στους ψηφοφόρους. Κάνεις δεν ξεχνά τα συνθήματα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", τους "ακτιβισμούς" για την ακύρωση όλων των πλειστηριασμών όταν ακόμα η πρώτη κατοικία προστατευόταν και τις ύβρεις περί γερμανοτσολιάδων και υπαλλήλων των τραπεζών που είχαν υιοθετήσει οι σημερινοί κυβερνώντες εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τωρα συμφώνησαν με την τρόικα να κάνουν 18000 πλειστηριασμούς χωρίς προστασία για την πρώτη κατοικία. Σήμερα έχουν και το θράσος να κατηγορούν τους προηγούμενους γιατί δεν εκαναν πολλούς πλειστηριασμούς.

Αλλά μόνο η καρδούλα τους ξέρει πόσο τρέμουν τους πλειστηριασμούς και τα κινήματα του Λαφαζάνη και της Ζωής που οι ιδιοι δημιούργησαν. Κυβερνούν όσοι έκαναν καριέρα με το δεν πληρώνω. Γι'αυτό Τόσκας και Κοντονής έβαλαν τους συμβολαιογράφους να τους αναβάλουν για σήμερα. Ότι γλιτώσουμε από εικόνα φθοράς με τους πλειστηριασμούς καλό είναι, εξομολογείται "ρεαλιστής" Συριζαίος που μειοψηφούσε έναντι των επαναστατών συναδέλφων του μέχρι πρόσφατα. Ποιος δεν θυμάται το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη από το στόμα του σημερινού Πρωθυπουργού. Τις διαδηλώσεις του και τα σχέδια για δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Κι αυτά τα φαντάσματα τους κυνηγούν. Αλλά μάλλον δεν είναι φαντάσματα του παρελθόντος, είναι οι σημερινοί τους εαυτοί. Εαυτοί Πρωθ-Υπουργών και βουλευτών. Του Σκουρλέτη, του Φίλη και πολλών άλλων που εκλέγονται σε περιφέρεις με λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ.

Ζουν και κυβερνούν αντιμετωπίζοντας τα "τέρατα" που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Γι' αυτό και τρέμουν τις εικόνες των πλειστηριασμών και των απεργιών στη ΔΕΗ.

Όταν θα βγουν στις γιορτές να πάνε στο καφενείο της εκλογικής τους περιφέρειας ανησυχούν μήπως ο παλιός τους εαυτός, τα όσα έλεγαν, -δηλαδή οι ψηφοφόροι τους - τους περιμένουν με αποδοκιμασίες και 'αγανάκτηση" όπως έκαναν και οι σημερινοί κυβερνώντες με τους πολιτικούς τους αντιπάλους στο παρελθόν.

Κι αυτό το θυμάστε σίγουρα.

Ντου, αποδοκιμασίες και άλλα πολλά που εκδηλώνονταν από σημερινούς κυβερνητικούς βουλευτές και αξιωματούχους ως το 2015. Αλλά δεν έχουν μόνο τον κακό εαυτό του 2015 να τους καταδιώκει.

Σήμερα καταδιώκονται και από τον φετινό τους κακό εαυτό. Τον εαυτό του 2017. Τον Μάρτιο κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κ.Μητσοτακη ότι παίρνει το μέρος των δανειστών γιατί ζητούσε να θεσπιστεί το 50%+1 για την κήρυξη απεργίας. Σε συντονισμό το κόμμα της κυβέρνησης και ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησαν για επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και προθάλαμο της κατάργησης των απεργιών. Λίγους μήνες μετά η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να θεσπίσει το 50%+1 για την κήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Έφερε τροπολογία στη Βουλή και την απέσυρε .

Όχι για να την βελτιώσει. Δεν μπορεί γιατί έχει συμφωνήσει με την τρόικα.

Να κερδίσει λίγο χρόνο θέλει.

Για να ξεχαστεί το θεμα, να πάνε διακοπές οι βουλευτές και μετά τις γιορτές θα το ξαναφέρει.

Τα φαντάσματα των γιορτών όμως θα τους κυνηγούν και το 2018.

Υ.Γ για του λόγου το αληθές αναζητήστε και διαβάστε:

1.Την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 3/3/2017

2.Τις δηλώσεις Βουτση 3/3/2017

3.Την τότε ανάρτηση Μητσοτάκη .

4.Την περήφανη είδηση του δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

Δεν πιστεύω να θέλετε και βίντεο με το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top