Πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων επέβαλαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Κέρκυρα και στην Κω, όπου τραγουδούσαν πασίγνωστοι τραγουδιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή το βράδυ οι Ράμπο της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν έλεγχο σε παραλιακό μπαρ στην περιοχή Γλυφάδα της Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις, ύψους 5.000 ευρώ. Οι δικαιολογίες που πρόβαλλαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος κρίθηκαν μη ικανοποιητικές και επιβλήθηκε πρόστιμο, ενώ αναμένεται σήμερα ή αύριο να μπει το προβλεπόμενο από το νόμο 48ωρο λουκέτο.

Και λέμε σήμερα ή αύριο, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί φέρονται διστακτικοί να βάλουν το λουκέτο, καθώς γίνεται το πανηγύρι ενόψει την αυριανής γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Πρόστιμο επιβλήθηκε και σε ξενοδοχείο στην Κω, όπου τραγουδούσε επίσης πολύ γνωστός τραγουδιστής, καθώς δεν είχαν κοπεί αποδείξεις, ύψους 1.600 ευρώ.

Μάλιστα επειδή η νομοθεσία απαγορεύει το λουκέτο σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιβλήθηκε πρόστιμο και οι ελεγκτές παρέμειναν στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης με αποτέλεσμα να καταγραφεί μέσω αποδείξεων τζίρος 40.000 ευρώ.