Περί βαθιάς «κατάψυξης» και ετεροχρονισμένης «απόψυξης»

Φωτογραφια αρθρογραφου

Με απλά λόγια... οι περικοπές που αποφασίσθηκαν θα γίνουν

Ήρθαν εσπέρα οι 5 τροπολογίες (ευτυχώς αυτή τη φορά δεν ήταν νύκτωρ) με μία απο αυτές να παρατείνει το «πάγωμα» για τις συντάξεις , για μία ακόμη χρονιά και συγκεκριμένα όλο το 2022.

Τι σημαίνει αυτό για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις;

Σημαίνει με απλά λόγια ότι οι περικοπές που αποφασίσθηκαν θα γίνουν. Κατά –τουλάχιστον- 18% όπως υπολόγισαν οι ειδικοί στην Ασφάλιση. Σημαίνει ακόμη, ότι αυτές οι περικοπές θα διατηρηθούν μέχρι και το τέλος του 2022, κι όχι το τέλος του 2021, όπως αρχικά είπαν και ψήφισαν με το πολυνομοσχέδιο.

Και αυτές οι περικομμένες συντάξεις θα μπουν απο το 2019, σε «βαθιά κατάψυξη» για τα έτη 2019, 2020, 2021 και 2022. Κι όποιος αντέξει.

Άλλωστε κατά Ζουράρι ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε. Και κατά τον ίδιο πολιτικό – άλλωστε- ο οποίο μελλοντολογεί το 2060 ποιος απο τους δανειστές θα ζεί.

Αυτό σημαίνει πάγωμα των περικομμένων συντάξεων.

Για μία ακόμη χρονιά δηλαδή ελπίδα ξε-παγώματος θα υπάρξει ενδεχομένως απο την 1.1.2023.

Πρόκειται για τη μέθοδο της «ετεροχρονισμένης απόψυξης».

Με τη μέθοδο αυτή τα 2,8 δις ευρώ που προκύπτουν απο τις αλλαγές της πρώτης φάσης «αυξάνονται και πληθύνονται» κατά 250 εκατομμύρια (περικοπές απο τις τσέπες των συνταξιούχων) ώστε ο τελικός λογαριασμός για τον οποίο καλούνται να βάλουν «πλάτη», να φθάσει στα 3,05 δις ευρώ.

Έτσι απλά!!!

Γ. Λ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top