Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που στη Βουλή σήμερα δεν κυριάρχησαν οι τσακωμοί και οι φωνές, αλλά η συναίνεση και η συμφιλίωση, όπως έχει γράψει ήδη το star.gr, για την ειδική εκδήλωση στην μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που ένωσε  όλα τα κόμματα έστω και για λίγη ώρα…

Το έβλεπες αυτό όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαινε από τη θέση του για να χαιρετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή την Ντόρα Μπακογιάννη. Το έβλεπες, όταν σύσσωμη η Ν.Δ. χειροκρότησε τον Αλέξη Τσίπρα μετά την ομιλία του και όταν ο ίδιος χειροκρότησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη δική του ομιλία.

Κυριάρχησε όμως και η συγκίνηση σήμερα στη Βουλή. Βουρκωμένοι παρακολούθησαν το πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οι πολύ δικοί του άνθρωποι. Στα έδρανα των επισκεπτών βρέθηκαν οι κόρες του Κατερίνα και Αλεξάνδρα, τα εγγόνια του, αλλά και οι στενοί του συνεργάτες, όπως η γραμματέας του Σάκη Κυπραίου, ο φύλακας-άγγελός του Μανούσος Γρυλλάκης, ο εξ απορρήτων του Γιάννης Πευκιανάκης και πολλοί άλλοι.    

Παρά το κλίμα συναίνεσης πάντως, ο Πάνος Καμμένος βρήκε αφορμή να εξαπολύσει επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά - ο οποίος απουσίαζε από την αίθουσα όπως και ο Β. Μεϊμαράκης -   για το θέμα των Σκοπίων και αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα. 

«Ο Σαμαράς χρησιμοποίησε το μακεδονικό θέμα, ενώ ήταν ο υπεύθυνος των κακών χειρισμών που έγιναν» υποστήριξε ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ για να αντιδράσει έντονα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία είχε συμμετάσχει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.      

«Ψέματα!  Εγώ ήμουν εκεί. Εσύ δεν ήσουν, ντροπή!» φώναξε η κ. Παπαρήγα.   

Tags: