Να θυμηθώ να είμαι ευτυχισμένη!

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Να είστε επιλεκτικά αναίσθητοι με αυτά που σας συμβαίνουν

Όταν ήμουν παιδί πίστευα πως όλα στη ζωή είναι δεδομένα και σίγουρα «Εντάξει μωρέ, όλοι έχουν ένα πιάτο φαγητό, μία στέγη, εξοχικά για να κάνουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι.» έλεγα κάθε τόσο και το πίστευα! Έδινα σημασία σε άλλα πράγματα και όχι στα ουσιώδη.

Ένα καλοκαιρινό πρωινό, λύκειο πήγαινα θυμάμαι, ήταν τελείως διαφορετικό  από αυτά που μέχρι τότε είχα συνηθίσει. Μόλις σηκώθηκα και πήγα στον κήπο μου για να πάρω το πρωινό μου, μου είπαν οι γονείς μου «Θυμάσαι με τι χαρά περίμενε ο γείτονας δίπλα το γιο του να γυρίσει από το εξωτερικό; Σκοτώθηκε».

Κρύος ιδρώτας άρχισε να με λούζει. Ο πατέρας αυτού του παιδιού μία μέρα πριν ήταν σπίτι μας και μας έλεγε πόσο θέλει να δει  το γιο του που σπούδαζε στην Αγγλία.

Ήταν ένας άνθρωπος που δούλευε πολλές ώρες προκειμένου να μην λείψει τίποτα στα δύο παιδιά του. Πάντα προσπαθούσε να γίνεται καλύτερος και αν και ήταν στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας ήθελε να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Οι στιγμές όμως που νοσταλγούσε να περάσει με τον γιο του δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα.

Αυτό μου δίδαξε πώς πρέπει να λέμε πάντα στους ανθρώπους πόσο πολύ τους αγαπάμε και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο και σίγουρο. Μία αγκαλιά, ένα ζεστό φιλί, ένα τρυφερό μήνυμα είναι τα λιγότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για όσους αγαπάμε.

Επίσης να είμαστε επιλεκτικά αναίσθητοι με όλα όσα μας συμβαίνουν γιατί μόνο έτσι θα στενοχωριόμαστε για πράγματα που πραγματικά έχουν αξία.

Ξεκλέψτε χρόνο για να τον περάσετε με την οικογένειά σας και δείξτε στους δικούς σας ανθρώπους πόσο σημαντικοί είναι για εσάς.

Αν κάνετε μία αναδρομή στο παρελθόν είμαι σίγουρη πως οι ωραιότερες στιγμές της ζωής σας δεν ήταν αυτές που ξοδεύατε πολλά χρήματα σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο αλλά μία βόλτα στη θάλασσα, μία αγκαλιά, ένας χορός…..

Της Δέσποινας Μαλέλη

email: dmaleli@star.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top