ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Δον Ζουάν δίνει ραντεβού στη Στέγη

O Δον Ζουάν του Μολιέρου, ανεβαίνει σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενσωματώνοντας γύρω από τον πυρήνα του θραύσματα κι από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ακροβατώντας στα σύνορα δύο γλωσσών: του σινεμά και του θεάτρου.

Το «Τραπέζι των αφηγήσεων» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

19.01.2017

Στο ανοιχτό «κουκλόσπιτο» που στήνει η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου, γεμάτο από μινιατούρες επίπλων και οικιακών αντικειμένων, η εικαστικός, σε ρόλο οικοδέποινας, προσκαλεί τους θεατές γύρω από το «Τραπέζι των Αφηγήσεων» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 30 Ιανουαρίου.

Περισσότερα

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Βρέθηκαν 65 τάφοι στην «Πόλη των Μονομάχων»

17.01.2017

Περίπου 65 τάφοι της βυζαντινής περιόδου ανακαλύφθηκαν στη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη Στρατονίκεια, μία πόλη που είναι κατασκευασμένη από μάρμαρο και είναι γνωστή και ως πόλη των μονομάχων

Περισσότερα

Αγαπημένη Θεία Λένα: Ένα ντοκιμαντέρ και μία έκθεση για την Αντιγόνη Μεταξά στο Μουσείο Μπενάκη

16.01.2017

"Αγαπημένη Θεία Λένα. Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά" είναι ο τίτλος της έκθεσης και του ντοκιμαντέρ για την Αντιγόνη Μεταξά, που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Μπενάκη

Περισσότερα

Η Μαρία Φαραντούρη στον «Παρνασσό» με το «Όλα αρχίζουν ξανά»

13.01.2017

Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο της, των  Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Ελένης Καραΐνδρου, κ.ά.  βασισμένα στην ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και Αναγνωστάκη, για τέσσερις βραδιές στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», τα Σάββατα 18 & 25 Φεβρουαρίου & 4 Μαρτίου και Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Περισσότερα

H Έλντα Πανοπούλου, η Ελένη Πέτα και η Τάνια Τρύπη κάθε Σάββατο στο Ρυθμός Stage

13.01.2017

Η  Ελένη Πέτα, η Έλντα Πανοπούλου και  η Τάνια Τρύπη  από το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο θα σας περιμένουν στο Ρυθμός Stage για να γεμίσουν τις βραδιές σας με μουσική, ευαισθησία και χιούμορ.

Περισσότερα