Πρόσκληση από τράπεζες για εξωδικαστικό σε 1.000 επιχειρήσεις

Με χρέη από 50.000 έως 2 εκατομμύρια ευρώ

Πρόσκληση για εξωδικαστικό σε 1.000 επιχειρήσεις

Κάλεσμα σε 1.000 επιχειρήσεις, που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε δύο ή περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα, αναμένεται να απευθύνουν οι τράπεζες.

Η πρόσκληση θα καλεί τους εν λόγω επιχειρηματίες να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Το κάλεσμα αναμένεται να σταλεί σταδιακά εντός του Μαΐου στο σύνολο των 1.000 επιχειρήσεων με χρέη από 50.000 έως και 2 εκατ. ευρώ, οι οποίες έχουν επιλεγεί ειδικά για αυτό τον σκοπό και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μέσω της οποίας οι τράπεζες επιχειρούν να επανεκκινήσουν τη διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών, που έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί να περιορίζονται μόλις στις 804, ενώ αυτές που έχουν τελεσφορήσει, δηλαδή καταλήξει σε ρύθμιση, δεν ξεπερνούν τις 30.

Η πορεία της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, πάντως, αποδεικνύεται οδύσσεια για εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Ενώ πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας που ορίζει ο νόμος, «βολοδέρνουν» στα διαφορετικά πεδία της πλατφόρμας, συλλέγοντας δικαιολογητικά και στοιχεία πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, που αποδεικνύεται επίσης χρονοβόρα και επίπονη

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top