ΑΑΔΕ: Βρήκε κοκαΐνη σε λεωφορείο στην Κακκαβιά και χασίς σε φορτηγό στους Ευζώνους

Κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών σε τελωνεία

ΑΑΔΕ: Κοκαΐνη στην Κακκαβιά και χασίς στους Ευζώνους

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ. και την καταστολή της λαθρεμπορίας ναρκωτικών ουσιών τα Τελωνεία Κακκαβιάς και το Ευζώνων εντόπισαν και κατέσχεσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, ο οδηγός του λεωφορείου της τακτικής λεωφορειακής γραμμής Σκόδρα – Τίρανα – Αθήνα και ο συνοδηγός του προσπάθησαν να διέλθουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια τελωνειακού ελέγχου, εντοπίστηκε από υπάλληλο του Τελωνείου Κακκαβιάς ένα συσκευασμένο πακέτο μέσα σε νάυλον σακούλα, συνολικού βάρους χιλίων εβδομήντα δύο γραμμαρίων (1.072 gr) ναρκωτικών ουσιών, πιθανώς κοκαΐνης, στις προσωπικές αποσκευές του οδηγού του λεωφορείου, στο ντουλαπάκι πάνω από το μπροστινό δεξί τροχό. Η εκτιμώμενη τιμή των ναρκωτικών ουσιών είναι 100.000 ευρώ. Ακολούθησε κατάσχεση της ναρκωτικής ουσίας, δικογραφία και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

 Ο οδηγός και ο συνοδηγός διέφυγαν της σύλληψης.

 Επιπροσθέτως, μετά από έλεγχο από τους υπαλλήλους της Δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων και με την συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών IRIS, εντοπίστηκε ποσότητα διακοσίων εξήντα έξι (266) κιλών ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, εντός διακοσίων εξήντα έξι (266) πλαστικών κυλινδρικών σωλήνων, οι οποίοι ήταν τοποθετημένοι με επιμέλεια ανά τέσσερις (4) στις βάσεις στήριξης κενών πλαστικών κιβωτίων συσκευασίας, σε φορτηγό με χώρα προορισμού την Τουρκία, προερχόμενο από Αλβανία μέσω Π.Γ.Δ.Μ. Για την εν λόγω υπόθεση στάλθηκε σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία Κιλκίς.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top