Πρωταγωνιστής των προσλήψεων και φέτος ο τουρισμός

Η εποχική εργασία δίνει διέξοδο σε χιλιάδες νέους που άρχισαν ήδη να αναχωρούν για τα νησιά

Κύμα εποχιακών προσλήψεων σε τουριστικούς προορισμούς

Τελικά ο τουρισμός σώζει την παρτίδα της απασχόλησης...Η εποχική εργασία δίνει διέξοδο σε χιλιάδες νέους που άρχισαν ήδη να αναχωρούν για τα νησιά. Πρώτοι σε ζήτηση ; Σερβιτόροι και εργαζόμενοι σε μπάρ..

 

«Φυσικά και θα πάω στο νησί είναι καλύτερες οι συνθήκες εκεί και από οικονομικής πλευράς και από λόγω περιβάλλοντος ... Εδώ τι να κάνω το καλοκαίρι;» τονίζει μια εργαζόμενη σε εστιατόριο.

Η περίπτωση αυτή φυσικά και δεν είναι η μόνη.  Χιλιάδες νέοι αναζητούν μια καλύτερη επαγγελματική τύχη τώρα το καλοκαίρι στα νησιά στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας .

Το Μάρτιο είχαμε επιπλέον 55.494 νέες θέσεις εργασίας και 51,8% δηλαδή μια στις δυο συμβάσεις ελαστικής απασχόλησης .

Κύμα εποχιακών προσλήψεων στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς  

Έτσι λοιπόν ο τουρισμός σώζει την πατρίδα. Έχουμε λοιπόν νέες θέσεις εργασίας για σερβιτόρους και μπάρμαν 26.284 μαγείρους 13.186 καμαριέρες 3.318 και υπαλλήλους υποδοχής στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια 4.472 ...

Η δουλειά πλέον ιδιαίτερα στον τομέα της εστίασης στο κέντρο της πρωτεύουσας όταν ανοίγει ο καιρός είναι πολύ σπάνια ... Ο κόσμος φεύγει προς την παραλία και την εξοχή έστω και για έναν καφέ .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top