Στο μικροσκόπιο των δανειστών το «φρένο» στις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη οι ιδιοκτήτες σε 6.070 περιοχές

Στο μικροσκόπιο των δανειστών μπήκαν οι αποκαλούμενες "λαϊκές" περιοχές, μετά από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα μπλοκάρει τις εισηγήσεις των εκτιμητών, για μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών. 

Διαμέρισμα 100 τ.μ. του 2000 στα Άνω Λιόσια, σήμερα επιβαρύνεται με ΕΝΦΙΑ 320,44 ευρώ. Αν υιοθετούνταν οι εισηγήσεις για αύξηση των Τιμών Ζώνης ως και 50%, τότε το φόρος θα έφτανε στα 331,89 ευρώ. Υπό το βλέμμα των δανειστών, το υπουργείο Οικονομικών θα μπλοκάρει τις επιβαρύνσεις, είτε απορρίπτοντας τις σχετικές εισηγήσεις είτε αλλάζοντας οριζόντια τους συντελεστές του φόρου, που είναι και πολύ πιο δύσκολο τεχνικά

Ο φοροτεχνικός Ηλίας Χατζηγεωργίου δηλώνει στο Star ότι μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση της αντικειμενικής αξίας σε ακίνητο στη Δυτική Αττική κατά 30- 40% και ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι υψηλότερος σε σχέση με τον περσινό.  

ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΕ 6.070 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πάνω από 6.000 περιοχές, περιμένοντας το ύψος των επιβαρύνσεων. Διαμέρισμα 120 τ.μ. του 1990 σε  Αγία Παρασκευή- Χολαργό, σήμερα επιβαρύνεται συνολικά με 565,82 ευρώ. Με αύξηση της αντικειμενικής κατά 15%, λόγω Συμπληρωματικού Φόρου, η επιβάρυνση θα φτάσει στα 596,42 ευρώ. Μονοκατοικία 100 τ.μ. του 1980 στη Σαντορίνη, σήμερα επιβαρύνεται με ΕΝΦΙΑ 1.323,38 ευρώ. Με αύξηση της αντικειμενικής αξίας, ο φόρος θα φτάσει στα 1.704,84 ευρώ.

Ο Τάσος Βάππας- Γραμματέας Ενημέρωσης ΠΟΜΙΔΑ  επισημαίνει ότι  ο πραγματικός κίνδυνος είναι αυτοί που φορολογούνται ήδη βαρύτατα, να βρεθούν να πληρώνουν ακόμα περισσότερο.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΕ 19 ΦΟΡΟΥΣ- ΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ

Πέρα από τον ΕΝΦΙΑ, οι αλλαγές στις αντικειμενικές συμπαρασύρουν το Τεκμήριο ιδιοκατοίκησης, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το ΦΠΑ στα νεόδμητα, το Φόρο μεταβίβασης, γονικές παροχές- κληρονομιές, το Τέλος Κτηματολογίου.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top