Τσουχτερά πρόστιμα από τη Δευτέρα για ανασφάλιστα ΙΧ – δίκυκλα

Λήγει η προθεσμία την Παρασκευή 23 Μαρτίου

Τα ψέματα τελείωσαν για χιλιάδες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων Ι.Χ. και δικύκλων. Τελευταία προθεσμία έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου, για να φανούν συνεπείς. Σε αντίθετη περίπτωση απο τη Δευτέρα τσουχτερά πρόστιμα ακόμα και φυλάκιση.

Περισσότερα απο 350.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα κυκλοφορούν  αυτή τη στιγμή στους δρόμους και αποτελούν κινητές «βόμβες»  για την ασφάλεια των άλλων οδηγών.

Απο τη Δευτέρα 26 Μαρτίου όμως, όποιος δεν εχει ασφαλίσει το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι του θα πληρώσει πρόστιμο που φτάνει έως και τα 250 ευρώ.

Σε περίπτωση ατυχήματος  με ανασφάλιστο όχημα τα πρόστιμα ειναι τσουχτερά.

«΄Εχουμε αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια η τρία σε περίπτωση υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ  για τα δίκυκλα» δηλώνει στο Star o ασφαλιστικός διαμεσολαβητής   Κωνσταντίνος Κωνστανόπουλος.

Υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις,  δηλαδή φυλάκιση απο 2 μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Υπάρχει όμως και μια ευχάριστη είδηση για όσους αγόρασαν αυτοκίνητο ή  το κληρονόμησαν: Η προθεσμία για την ασφάλισή του απο  3 ημέρες που ήταν μέχρι τώρα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών ανεβαίνει στις 7,  ώστε να εξυπηρετηθεί πιο άνετα ο ιδιοκτήτης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top