Πολύ λίγοι τελικά θα… «εξοικονομήσουν» κατ’ οίκον

Μόνο για 17.000 αιτήσεις ήταν έτοιμο το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος!

Ενώ το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ'οίκον" είναι τεράτιο, τελικά είναι λίγοι οι τυχεροί που θα επωφεληθούν από τις γενναίες επιδοτήσεις, όπως  εξήγησε η  Κατερίνα Παναγοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Οι ελπίδες αποδεικνύονται φρούδες  για το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα για την ενεργειακή θωράκιση των νοικοκυριών. Στις 2 ώρες που άνοιξε την Τρίτη η πλατφόρμα υπήρξε ενδιαφέρον απο 1,5 εκ. πολίτες.

 Όμως, ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Σταθάκης αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχτεί ότι το πρόγραμμα θα αφορά τελικά μόλις 40.000 νοικοκυριά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα για περισσότερα.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η παραδοχή του κ. Σταθάκη ότι το υπουργείο ήταν έτοιμο να δεχτεί μόλις 17.000 αιτήσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος για το μπλακ άουτ στο σύστημα. Τελικά , η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ανοίξει εκ νέου από τη Δευτέρα, όμως σταδιακά ανά περιοχή .

Διαβάστε επίσης: «Φιάσκο» με το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»: Μόνο για 40.000 νοικοκυριά φτάνουν τα χρήματα

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤ. ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Δυσάρεστες ειδήσεις έρχονται όμως και από την αγορά εργασίας.

Η  εύθραστη κατάσταση στην οικονομία αποτυπώνεται στα ποσοστά ανεργίας, τα οποία ανέβηκαν αντί να υποχωρούν. Συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο του 2017 έφτασε στο 21,2%, απο 20,2% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο- με τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά εκ νέου το ένα εκατομμύριο.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top