Ενώ το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ'οίκον" είναι τεράτιο, τελικά είναι λίγοι οι τυχεροί που θα επωφεληθούν από τις γενναίες επιδοτήσεις, όπως  εξήγησε η  Κατερίνα Παναγοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Οι ελπίδες αποδεικνύονται φρούδες  για το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα για την ενεργειακή θωράκιση των νοικοκυριών. Στις 2 ώρες που άνοιξε την Τρίτη η πλατφόρμα υπήρξε ενδιαφέρον απο 1,5 εκ. πολίτες.

 Όμως, ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Σταθάκης αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχτεί ότι το πρόγραμμα θα αφορά τελικά μόλις 40.000 νοικοκυριά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα για περισσότερα.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η παραδοχή του κ. Σταθάκη ότι το υπουργείο ήταν έτοιμο να δεχτεί μόλις 17.000 αιτήσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος για το μπλακ άουτ στο σύστημα. Τελικά , η ηλεκτρονική εφαρμογή θα ανοίξει εκ νέου από τη Δευτέρα, όμως σταδιακά ανά περιοχή .

Διαβάστε επίσης: «Φιάσκο» με το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»: Μόνο για 40.000 νοικοκυριά φτάνουν τα χρήματα

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤ. ΞΑΝΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Δυσάρεστες ειδήσεις έρχονται όμως και από την αγορά εργασίας.

Η  εύθραστη κατάσταση στην οικονομία αποτυπώνεται στα ποσοστά ανεργίας, τα οποία ανέβηκαν αντί να υποχωρούν. Συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο του 2017 έφτασε στο 21,2%, απο 20,2% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο- με τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνά εκ νέου το ένα εκατομμύριο.

 

Tags: