Προσοχή στις φετινές φορολογικές δηλώσεις: Τα λάθη κοστίζουν ακριβά

Τι αλλάζει για τα ζευγάρια και το «μυστικό» αν δεν συμπληρώνει ο ένας σύζυγος το αφορολόγητο

Μια παγίδα για τα παντρεμένα ζευγάρια κρύβει η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει να καταχωρίσουν τις αποδείξεις σε ξεχωριστό κωδικό ο καθένας.

Διαβάστε επίσης: H παγίδα των αποδείξεων των συζύγων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

«Χωριστά ο σύζυγος,  χωριστά η σύζυγος , αλλά προσοχή μεγάλη: Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν ένας από τους δυο δεν συμπληρώνει το αφορολόγητο μπορεί ο άλλος να τον ενισχύσει δίνοντας του αποδείξεις που του περισσεύουν» δήλωσε  στο Star ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης.  

 Εάν όμως  δε συμπληρώσετε το ποσό για το «χτίσιμο»  του αφορολόγητου σας περιμένει πρόστιμο ίσο με το 22% του φόρου για το ποσό που δεν έχετε συμπληρώσει .

Οι χάρτινες αποδείξεις δεν μετρούν πλέον,  αφού το αφορολόγητο οικοδομείται μόνο με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το πλαστικό χρήμα άλλωστε βοήθησε να αυξηθούν τα έσοδα του ΦΠΑ κατά  20% το πρώτο εννεάμηνο του 2017.

Όπως δηλώνει στην κάμερα του Star η ιδιωτική υπάλληλος  Χριστίνα Ντερέκου, «ακόμα και για ένα εμφιαλωμένο νεράκι  θα δείτε,  χωρίς υπερβολή,  να χρησιμοποιεί ο άλλος κάρτα για να πληρώσει και φυσικά να ζητήσει απόδειξη».  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top