«Φτερά» έκαναν 100.000 καταναλωτές της ΔΕΗ αφήνοντας 700 εκ. χρέος!

Το φέσι επιβαρύνει τους συνεπείς

Μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αριστείδου, οπού οι ουρές έχουν γίνει καθημερινότητα για τους εκατοντάδες καταναλωτές που θέλουν να πληρώσουν το ρεύμα εμπρόθεσμα: Οι εικόνες θυμίζουν ινδική επαρχία περισσότερο παρά Ελλάδα. Όμως,  σχεδόν  100.000 κακοπληρωτές έχουν αφήσει υπέρογκα χρέη στην επιχείρηση μεταπηδώντας σε αλλο πάροχο!

Οι καταναλωτές της ΔΕΗ οι όποιοι στήνονται με τις ώρες στην ουρά προκειμένου να ειναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους,   ισχυρίζονται ότι στο τέλος εκείνοι επιβαρύνονται με τα χρέη που αφήνουν οι κακοπληρωτές.

Διαβάστε ακόμη: To κόλπο των κακοπληρωτών για να μην πληρώνουν τη ΔΕΗ: «Εξαφανίζονται» μέσω αλλαγής ΑΦΜ

Οι επιτήδειοι κατάφερναν να γλιτώνουν από τα χρέη  τους αλλάζοντας το ΑΦΜ τους . Έτσι εξακολουθούσαν να έχουν ρεύμα, στην υγεία των κορόιδων, αφού κανείς δεν τους έλεγχε.  Σε αυτούς προστίθενται και μεγάλες εταιρείες όπως η Πειραϊκή – Πατραϊκή,  που έκλεισαν,  όμως δεν τακτοποίησαν ποτέ τις οφειλές τους.

 «Πιέζουμε τις διοικήσεις έτσι ώστε να εισπράξουν αυτά τα χρήματα. Αδράνησε το σύστημα όλα αυτά τα χρόνια και φτάσαμε σε αυτά τα φαινόμενα του υπερβολικά υψηλού ποσού των 700 εκατομμυρίων που η ΔΕΗ δε φαίνεται να μπορεί να μαζέψει»  δηλώνει ο Γιώργος Αδαμάκης,  Πρόεδρος της  ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.  

ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 150 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ 31.124 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Την ίδια ώρα ωστόσο, πιο τυχεροί στέκονται χιλιάδες δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου οι όποιοι είδαν μειωμένους τους τρέχοντες λογαριασμούς ρεύματος.  

«Αφορά σε 31.124 οικογένειες που είδαν στον τρέχοντα λογαριασμό της ΔΕΗ να πιστώνονται έως 150 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής» δηλώνει ο Γιώργος Καραμέρος, αντιπεριφερειάρχης Αττικής.  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top