Με μπαράζ λουκέτων λόγω φοροδιαφυγής ξεκίνησε η σαρακοστή!

Και επίθεση… πελατών σε ελεγκτές για τον έλεγχο σε κατάστημα - Νέα ενημέρωση 22.40

Με όργιο φοροδιαφυγής ξεκίνησαν οι  ημέρες της σαρακοστής, επιφέροντας  μπαράζ λουκέτων από την Οικονομική Αστυνομία, όπως ανέφερε ο Γιώργος Σαραντάκος στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Η Οικονομική Αστυνομία έβαλε πέντε λουκέτα σε καταστήματα εστίασης, ενώ η μη έκδοση αποδείξεων και  "μαύρη" εργασία είναι πλέον συχνό φαινόμενο παρά τους ελέγχους που γίνονται κάθε μέρα. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι γνωστό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, μέσα  σε ένα βράδυ δεν είχε κόψει 25 αποδείξεις,  συνολικής αξίας πάνω απο 1.600 ευρώ, ενώ σε έλεγχο που έγινε ένας εργαζόμενος δεν είχε δηλωθεί στο φύλλο εργασίας που ζητήθηκε απο τους ελεγκτές.

Σε άλλες παραδείγματα, καφέ μπαρ στην παραλία δεν είχε κόψει 12 αποδείξεις συνολικής αξίας 314 ευρώ, ενώ εστιατόριο  δεν είχε κόψει 5  αποδείξεις, συνολικης αξίας 146 ευρώ.

Στους ελέγχους που διεξάγονται δεν λείπουν τα εξωφρενικά περιστατικά, όπως το γεγονός ότι καταδικάστηκαν χθες… πελάτες καταστήματος σε φυλάκιση δύο μηνών με τριετή αναστολή, επειδή επιτέθηκαν σε ελεγκτές με ύβρεις και προσπάθησαν να σταματήσουν τον έλεγχο!    

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top