Πληρωμή τελών κυκλοφορίας «με το μήνα» - Ποιες οι τρεις επιλογές που προσφέρει το Υπουργείο Οικονομικών

Πότε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η απόφαση

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Έτοιμη είναι η copy paste απόφαση στο ΥΠΟΙΚ για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας "με το μήνα", η οποία τα τελευταία χρόνια επικράτησε να ενεργοποιείται μετά την κανονική πληρωμή τα Χριστούγεννα εκάστου έτους και λίγο πριν από το Πάσχα.

Η επιλογή είναι τέτοια ώστε όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους να συμφέρει να τις πάρουν πίσω για ορισμένο διάστημα λίγο πριν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Φέτος που το Πάσχα πέφτει αρκετά νωρίς 8 Απριλίου η απόφαση αναμένεται να ετοιμαστεί και να τεθεί σε ισχύ το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Οι τρεις επιλογές που προσφέρει το ΥΠΟΙΚ είναι :

 

  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας
  • Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2017, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους, συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Επισημαίνεται ότι η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος. 

Κι όσοι προσδοκούσαν πως το ΥΠΟΙΚ θα εφαρμόσει τα σχέδια επί σχεδίων για αλλαγή των τελών κυκλοφορίας με εκλογίκευση τους και μείωση άδικων επιβαρύνσεων, για σχεδόν 1.000.000 ακινητοποιημένα -με κατάθεση πινακίδων- οχήματα, μάλλον θα πρέπει να περιμένουν στο ακουστικό τους.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι ίδια και το 2019, λόγω της ανάγκης είσπραξης τουλάχιστον 1,1 δισ ευρώ.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top