Προς νέο ιστορικό ρεκόρ στην πορεία των εξαγωγών

Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών

Προς νέο ιστορικό ρεκόρ στην πορεία των εξαγωγών

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως η σημαντική ανάπτυξη στις Τρίτες Χώρες και η μείωση του εμπορικού ελλείμματος έκλεισαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Νοέμβριο του 2017, οι οποίες συνέχισαν ακάθεκτες την ανοδική τους πορεία.

Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως ο κλάδος θα ολοκληρώσει την περσινή χρονιά με νέο ιστορικό ρεκόρ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. 

Ανάλογη αισιοδοξία υπάρχει και για τη φετινή χρονιά, η οποία ξεκινάει με πολύ καλύτερες προοπτικές για τους Έλληνες εξαγωγείς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ τον Νοέμβριο του 2017, η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, κατά 15,5% και ανήλθε στα 2,58 δισ. ευρώ από 2,23 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Πηγή: ΠΣΕ-ΚΕΕΜ *Ανάλυση επί των εκτιμήσεων μηνός της ΕΛ-ΣΤΑΤ

Την ίδια στιγμή, αύξηση κατά 6,8% ή κατά 113,7 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι εξαγωγές και χωρίς να υπολογιστούν τα πετρελαιοειδή και ανήλθαν στα 1,79 δισ. ευρώ από 1,68 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top