Ante portas ο «ξαφνικός θάνατος» με τις ρυθμισμένες οφειλές

Γίνεται πιο αυστηρό το περιβάλλον το 2018

Ante portas ο «ξαφνικός θάνατος» με τις ρυθμισμένες οφειλ

Δίσεκτο δύο έτη νωρίτερα είναι το 2018, για όσους  έχουν χρέη στην Εφορία και είχαν τη τύχη να ενταχθούν στις 100 δόσεις, πού έκλεισαν πρόωρα.

Μέχρι τώρα, αν πλήρωναν τις τρέχουσες οφειλές τους με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 15 ημερών -κάτι που κατά τα συμφωνηθέντα με τη τρόικα θα έπρεπε να οδηγήσει σε «αποβολή» από τη ρύθμιση- η εφορία έδειχνε μια ανοχή ειδικά αν ο οφειλέτης εμφανιζόταν να πληρώνει έστω και κάτι από τα τρέχοντα.

Από το νέο έτος που το περιβάλλον θα γίνει ακόμη πιο αυστηρό όποιος δεν θα πληρώνει τις τρέχουσες υποχρεώσεις θα «αποβάλλεται» αυτομάτως από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.  Έτσι, το 2018 όποιος είχε ενταχθεί στις 100 και τις χάσει θα έχει ως τελευταία δυνατότητα τις 12 δόσεις.

Έτσι, τροπολογία προέβλεψε να μπορούν οι ρυθμίσεις των 12 δόσεων να γίνονται ηλεκτρονικά ακόμη και όταν αφορούν σε μη ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Η διευκόλυνση θα γίνει αλλά δεν θα είναι δωρεάν καθώς με κάθε ηλεκτρονική αίτηση ο οφειλέτης θα φορτώνεται με επιπλέον προσαύξηση 5,86%. 

Προσοχή όμως!!!!

Περιθώρια απώλειας της ρύθμισης δεν θα υπάρχουν καθώς αν καταρρεύσει η ρύθμιση των 12 δόσεων, θα καταρρέει ταυτόχρονα και η ρύθμιση των 100 δόσεων. 

Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων θα μπορούν να χάνουν το πολύ μια δόση χωρίς να πάθουν μεγάλη ζημιά. 

Επί της δόσης, θα επιβάλλεται προσαύξηση 15%. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Αν χαθεί και δεύτερη δόση, τότε η ζημιά θα είναι πολλαπλή:

- Θα πέφτει η ρύθμιση των 12 δόσεων ενώ για την επανένταξη θα πρέπει να επιβληθεί και νέα προσαύξηση 5,86%

- Θα πέφτει η ρύθμιση των 100 δόσεων κάτι που σημαίνει αναβίωση των προσαυξήσεων και των προστίμων που είχαν διαγραφεί λόγω της ρύθμισης

- Θα αναβιώνει και πάλι ο κίνδυνος της επιβολής αναγκαστικών μέτρων, δηλαδή της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top