Γιορτές στο σκοτάδι: 35.000 αποκοπές ρεύματος μέχρι την Πρωτοχρονιά!

Αλλά και 10 εκ. ευρώ στους ενεργειακά «φτωχούς»

Γιορτές στο σκοτάδι αναμένεται να κάνουν πολλοί καταναλωτές ρεύματος. Μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να γίνουν  35.000 διακοπές ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο Γιώργος Κουρταλής φιλοξενεί  την ηλικιωμένη μητέρα του και την άνεργη αδελφή του. Με 700 ευρώ σύνταξη δε μπορεί να τις στηρίξει. Πόσο μάλλον να πληρώσει τη ΔΕΗ όπως λέει στο Star.

«Ξαφνικά μας ήρθε ένα μπουγιουρντί, 955 ευρώ. Και με  διακανονισμό ακόμα δεν είναι σίγουρο,  γιατι έτσι και γίνει μια “στραβή”  μπορεί να κοπεί ανά πάσα στιγμή» δηλώνει.

Χιλιάδες ακόμα καταναλωτές ζουν με το φόβο να μείνουν χριστουγεννιάτικα στο σκοτάδι, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι εκείνοι που έμειναν χωρίς ρεύμα,  όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Νίκου Χουντή: Στους πρώτους 10 μήνες του 2017 πραγματοποιήθηκαν 204.000 διακοπές ρευματοδότησης.  Άλλες 35.000 αναμένεται να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους. Από όλες αυτές το 70% αφορά νοικοκυριά.  

«Υπάρχει σοβαρό θέμα αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και είμαστε αλληλέγγυοι προς αυτήν. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε το ρεύμα όπου μπορούμε και υπάρχει ανάγκη» δηλώνει ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος των Τεχνικών της ΔΕΗ.

Το σκωτσέζικο ντους όμως  δε σταματάει. ην ώρα που καραδοκούν οι  αποκοπές, ετοιμάζεται κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα ξανασυνδεθεί το ρεύμα σε ευάλωτους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

«Μετά από μερικός μήνες αφού περάσει  ο χειμώνας αυτά τα νοικοκυριά πάλι θα σβήσουν γιατι δεν έχουν χρήματα να επιβιώσουν»  επισημαίνει ο Κ. Μανιάτης. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top