Τo βαπόρι από την Κίνα είχε φορτίο με… «μαϊμούδες»

Πλημμύρα από απομιμήσεις προϊόντων γνωστών οίκων μόδας

Τo βαπόρι από την Κίνα είχε φορτίο με…  «μαϊμούδες»

Πιστά αντίγραφα πανάκριβων γυναικείων αξεσουάρ, "μαϊμού" κινητά τηλέφωνα αξίας 800 ευρώ, αλλά και χιλιάδες καλλυντικά αμφιβόλου ποιότητας, εντόπισαν σε κοντέινερ από την Κίνα οι Τελωνειακές Αρχές.

Ο Απόστολος Τσιγκάκος,  Διευθυντής Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής, περιέγραψε την απάτη  με τα  δήθεν ΙPhone (τα οποία δείχνουν  συνεχώς low battery ενώ φορτίζουν)

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο "μαϊμούδων" υπερπολυτελείας, που έχει πέσει στα χέρια των τελωνειακών και απευθυνόταν κυρίως στις... τσέπες του γυναικείου πληθυσμού.

25 διαφορετικά σήματα από πασίγνωστους Οίκους μόδας, 4.770 συσκευασίες με τσάντες, πορτοφόλια, τηλέφωνα που κανονικά αγοράζονται με εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ, 30.000 κουτιά καλλυντικών άγνωστης προέλευσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πριν φτάσουν στην αγορά.

Πασίγνωστες φίρμες,  αντιγράφηκαν με τόσο πειστικό τρόπο, που ακόμα και οι εμπειρογνώμονες των εταιριών θα δυσκολευτούν να εντοπίσουν με την πρώτη ματιά.

Το πολύτιμο φορτίο ξεκίνησε από λιμάνι της Κίνας και μέσω Σουέζ, έφτασε στην Ελλάδα. Ως παραλήπτης εμφανίζεται Έλληνας εισαγωγέας, ο οποίος αναζητείται. Άγνωστο παραμένει το πού θα κατέληγαν τα προϊόντα, αλλά στα χέρια προφανώς ανυποψίαστων καταναλωτών.

Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ εντόπιζε περίπου 1.500.000 cd και dvd, κρυμμένα σε αποθήκη στα Άνω Λιόσια, από τα οποία τα πρώτα 220.000 έχουν ήδη κατασχεθεί ως παράνομα.

(φωτογραφίες αρχείου EUROKINISSI)  


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top