73 κιλά κρέας (κιμάς, λουκάνικα, κοτόπουλα, εντόσθια και κρέας για κοντοσούβλι) ακατάλληλα και χωρίς καμιά σήμανση ήταν έτοιμα να διοχετευτούν στη χριστουγεννιάτικη αγορά και κατασχέθηκαν στον Πειραιά απο την Περιφέρεια. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που επιτήδειοι παίζουν με τη δημόσια υγεία σε μια περίοδο που η κίνηση ειναι αυξημένη.

Όσο περνά ο καιρός πάντως και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα  οι έλεγχοι πολλαπλασιάζονται κυρίως σε πουλερικά, χοιρινά  και εντόσθια.

Οι καταναλωτικές  οργανώσεις συμβουλεύουν να γίνεται  εκτεταμένη έρευνα αγοράς ή  αγορές απο συγκεκριμένο μαγαζί όπου γνωρίζουμε τον ιδιοκτήτη.

«Μιλάμε για κρέας ακατάλληλο για κατανάλωση, ύποπτο, χωρίς καμιά σήμανση και εμείς το δεσμεύσαμε αμέσως»  δήλωσε στο Star o  Γιώργος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

«Εμείς λέμε ναι στους ελέγχους,  να επιβιώσουν έτσι τα σωστά μαγαζιά και όχι οι λίγοι που επιβουλεύονται τη δημόσια υγεία»   δηλώνει ο Θανάσης Αρφάνης,  κρεοπώλης  της Κεντρικής Αγοράς και  πρόεδρος των  κρεοπωλών .

 

Tags: