Δεκάδες κιλά ακατάλληλου κρέατος ήταν έτοιμα να διοχετευθούν στη xριστουγεννιάτικη αγορά

Eπιτήδειοι "παίζουν" με τη δημόσια υγεία

73 κιλά κρέας (κιμάς, λουκάνικα, κοτόπουλα, εντόσθια και κρέας για κοντοσούβλι) ακατάλληλα και χωρίς καμιά σήμανση ήταν έτοιμα να διοχετευτούν στη χριστουγεννιάτικη αγορά και κατασχέθηκαν στον Πειραιά απο την Περιφέρεια. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που επιτήδειοι παίζουν με τη δημόσια υγεία σε μια περίοδο που η κίνηση ειναι αυξημένη.

Όσο περνά ο καιρός πάντως και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα  οι έλεγχοι πολλαπλασιάζονται κυρίως σε πουλερικά, χοιρινά  και εντόσθια.

Οι καταναλωτικές  οργανώσεις συμβουλεύουν να γίνεται  εκτεταμένη έρευνα αγοράς ή  αγορές απο συγκεκριμένο μαγαζί όπου γνωρίζουμε τον ιδιοκτήτη.

«Μιλάμε για κρέας ακατάλληλο για κατανάλωση, ύποπτο, χωρίς καμιά σήμανση και εμείς το δεσμεύσαμε αμέσως»  δήλωσε στο Star o  Γιώργος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

«Εμείς λέμε ναι στους ελέγχους,  να επιβιώσουν έτσι τα σωστά μαγαζιά και όχι οι λίγοι που επιβουλεύονται τη δημόσια υγεία»   δηλώνει ο Θανάσης Αρφάνης,  κρεοπώλης  της Κεντρικής Αγοράς και  πρόεδρος των  κρεοπωλών .

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top