1,6 δισ. ευρώ στην αγορά από το δώρο Χριστουγέννων – Ως τις 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του

ΕΣΕΕ: Πολλαπλασιαστικές οι επιδράσεις από τη βελτιωμένη ρευστότητα

1,6 δισ. ευρώ στην αγορά από το δώρο Χριστουγέννων

Εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει εμπορικό κόσμο της χώρας για την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων και για θέματα ωραρίου των εργαζομένων μέσα στις γιορτές εξέδωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως τονίζει, «μία από τις κύριες οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησής σας, αν όχι η κυριότερη αυτήν την εποχή, είναι η μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου καταβολή στους εργαζόμενούς σας του δώρου των Χριστουγέννων».

Η ΕΣΕΕ περιγράφει το πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων (δείτε ΕΔΩ πως μπορείτε να το υπολογίσετε online) και σημειώνει πως βάση για τον υπολογισμό του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ) της ΕΣΕΕ, οι πόροι που θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία από τη χορήγηση του χριστουγεννιάτικου δώρου υπολογίζονται στα 1,59 δις €, τονώνοντας ουσιαστικά την καταναλωτική δαπάνη και την ψυχολογία της αγοράς.

«Παράλληλα με την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας επιτυγχάνεται και η βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς πέραν των καθαρών αποδοχών των μισθωτών καταβάλλονται σημαντικές εισφορές τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους εργοδότες. Οι πολλαπλασιαστικές επιδράσεις από τη βελτιωμένη ρευστότητα θα ωφελήσουν και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, από τη στιγμή που μέρος του επιπλέον εισοδήματος των καταναλωτών θα επιστρέψει, εξαιτίας των αυξημένων πωλήσεων, στα ταμεία τους» τονίζεται στην εγκύκλιο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top