Προς ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας για το κοινωνικό μέρισμα;

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών και για τον ΕΝΦΙΑ

Σε ολιγοήμερη παράταση προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για ειδικές περιπτώσεις και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για το κοινωνικό μέρισμα,  η προθεσμία του οποίου για την υποβολή  αιτήσεων εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα, όπως μετέδωσε  ο Γιώργος Παππούς στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου.

Η παράταση πάντως μπορεί να είναι ολιγοήμερη μόνο και σε κάθε περίπτωση η εκταμίευση πρέπει να γίνει εντός του 2017, καθώς  δημιουργείται ζήτημα με την εκτέλεση  του προϋπολογισμού. Μέχρι χθες το απόγευμα είχε εγκριθεί η χορήγηση του μερίσματος για 1,2 εκ. άτομα με το μέσο επίδομα να διαμορφώνεται στα 569 ευρώ.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών απέχει τρία βήματα από τον επικαιροποιημένο ΕΝΦΙΑ, με τις νέες αντικειμενικές αξίες, ενώ τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων αναμένεται ότι θα εκδοθούν το αργότερο μέσα στον Αύγουστο.

Τα χρέη πάντως στην εφορία ξεπέρασαν το 1,2 δις ευρώ μόνο μέσα στον Οκτώβριο, ενώ σε πάνω από 4 δις  ευρώ ανέρχονται τα έσοδα του Δημοσίου από  κατασχέσεις κλπ σε  βάρος οφειλετών.   

Διαβάστε επίσης: Τα χρέη στην εφορία πνίγουν την οικονομία - Δείτε το infographic του star.gr

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top