Τι πρέπει να κάνετε για να δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία

Πως θα ενημερωθείτε σε περίπτωση που είστε τυχερός

 Φορολοταρία: Τι να κάνετε για να δείτε αν κερδίσατε

Μέχρι το βράδυ οι πρώτοι 1.000 φορολογούμενοι θα έχουν κληρωθεί, όπως εκτιμάται στο υπουργείο Οικονομικών, για τα 1.000 ευρώ απο τη φορο-λοταρία.

Τι πρέπει να κάνετε;

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο διαδικτυακό τόπο της www.aade.gr  αναμένεται να αναρτήσει μία εφαρμογή με τους συγκεκριμένους λαχνούς, που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο.

Πληκτρολογώντας www.aade.gr, κάθε φορολογούμενος ο οποίος έχει για τη φορολογική του δήλωση, username και password μπορεί να κάνει είσοδο και να δει ποιοι λαχνοί του αντιστοιχούν.

Στη συνέχεια το υπουργείο Oικονομικών θα κάνει τη κλήρωση και θα ενημερώσει για το ποιοι συγκεκριμένοι αριθμοί λαχνών κερδίσουν και το ποσό.

Αναμένεται μάλιστα να αποστείλει αυτοματοποιημένα και sms όπως και e-mail σε εκείνους βεβαίως που το έχουν δηλώσει στο ΥΠΟΙΚ (κινητό και e-mail).

Για τη πρώτη κλήρωση οι λαχνοί θα αφορούν σε συναλλαγές του Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών και επιπλέον οι συναλλαγές του ιδίου μηνός  (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Εκείνο το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι είναι ότι τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top