Προσοχή: Λήγει σε λίγες ημέρες η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές σε Δήμους

Πόσα χρήματα μπορούν να γλιτώσουν οι οφειλέτες ανάλογα με τη ρύθμιση

Λήγει η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές σε Δήμους

Προθεσμία και την ερχόμενη εβδομάδα έχουν χιλιάδες πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε Δήμους, με βάση τις 100 δόσεις που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα.

Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση έως 30 Νοεμβρίου για να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε 100 δόσεις, με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις που τους έχουν επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση προβλέπει είτε την εφάπαξ καταβολή με απαλλαγή του 100% των προσαυξήσεων, είτε έως  100 μηνιαίες δόσεις με το ανάλογο ποσοστό απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ήτοι:

-με εφάπαξ καταβολή, 100% ποσοστό απαλλαγής

-από 2 έως 24 δόσεις, 80% ποσοστό απαλλαγής

-από 25 έως 48 δόσεις, 70% ποσοστό απαλλαγής

-από 49 έως 72 δόσεις, 60% ποσοστό απαλλαγής

-από 72 έως 100 δόσεις, 50% ποσοστό απαλλαγής

Οι δόσεις είναι μηνιαίες με ελάχιστη δόση 20 ευρώ. Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης διαφορετικά θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Καθυστέρηση καταβολής δόσεως πέραν της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του αντίστοιχου μήνα, συνεπάγεται επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης.

Υπενθυμίζεται ότι  η ρύθμιση αφορά οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top