Μετά τη Black Friday έρχεται η Cyber Monday την 1η Δεκεμβρίου!

Φρενίτιδα και για την «κυβερνο-Δευτέρα» σε Ελλάδα και εξωτερικό

Mετά τη Black Friday έρχεται την 1η Δεκεμβρίου  η Cyber Monday για να «ικανοποιήσει» τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν αδυναμία στο να ψωνίζουν μόνο μέσω διαδικτύου.

«Θα περιμένω τη Δευτέρα το πρωί για να δω τις τιμές στο διαδίκτυο για να αγοράσω ένα laptop» δηλώνει νεαρός στην κάμερα του Star, ενώ ένας άλλος επισημαίνει ότι περιμένει τη συγκεκριμένη Δευτέρα για να αγοράσει ένα κινητό, καθώς «οι τιμές θα είναι πολύ καλύτερες, στο cyber Monday οι εκπτώσεις φτάνουν μέχρι και 80%».

Οι τιμές πέφτουν στα τάρταρα με βουτιά έως και  -50%.  Σκεφτείτε πώς μία γυναίκα μπορεί να βρει εσώρουχα με 6,39 ευρώ, μποτάκια για εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ μόλις με   19,99 ευρώ και διπλό κρεβάτι  με 199 ευρώ.

«Ψωνίζω πιο πολύ από το διαδίκτυο» δηλώνει καταναλώτρια στο Star, ενώ ο  Νίκος Κουγιουμτζής, οικονομικός επόπτης της ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι από τη Δευτέρα που ξεκινά η εκπτωτική εβδομάδα για τα διαδικτυακά καταστήματα «οι επιχειρηματίες θα προσπαθούν να δελεάσουν τους καταναλωτές με κίνητρο τις πολύ καλές τιμές».

Στην Ελλάδα βέβαια είμαστε πιο τυχεροί καθώς η Cyber Monday διαρκεί μία ολόκληρη εβδομάδα. Για 5η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου, με τον τζίρο πέρυσι να αυξάνεται  κατά 70% σε σχέση με το 2015.

Φρενίτιδα για τη cyber Monday επικρατεί και στο εξωτερικό, όπου μια  ¨έξυπνη ¨ τηλεόραση 40 ιντσών κοστίζει τη συγκεκριμένη περίοδο μόλις 60 δολάρια και φορητός υπολογιστής  150 δολάρια, με αποτέλεσμα καταναλωτές να μιλούν για «Άη Βασίλη», τον οποίο άλλωστε… «επιστράτευσε» μεγάλο αμερικανικό ηλεκτρονικό κατάστημα με είδη σπιτιού και εργαλεία για τη Cyber Monday

Με την ευκαιρία πάντως της Black Friday, της ημέρας που τα καταστήματα σημειώνουν ρεκόρ παραγγελιών σε όλον τον κόσμο, οι εργαζόμενοι της εταιρείας Amazon σε  Ιταλία και  Γερμανία προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας τους. 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top