«Πρωταθλητές» παραμένουν οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Στα 4,49 δις ευρώ ο συνολικός όγκος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων για τον Σεπτέμβριο

«Πρωταθλητές» οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Στο ποσό των 4,490 δις ευρώ ανέρχονται συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου όπως προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για τον Σεπτέμβριο, τα οποία κοινοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο συνολικός όγκος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου υποχώρησε από τα 6,023 δις ευρώ τον Αύγουστο σε 4,490 δις ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου στα 3,5509 δις ευρώ έναντι 3,909 δισ. ευρώ τον Αύγουστο με την καθαρή μείωση σε 350 εκατ. ευρώ.

«Πρωταθλητές» παραμένουν οι οφειλές ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίες συρρικνώθηκαν οριακά σε 2,302 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο εκ των οποίων τα 910 εκατ. ευρώ ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ.

Στα νοσοκομεία, η καθαρή μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι μόλις 6 εκατ. ευρώ (από τα 558 σε 552 εκατ. ευρώ), ενώ μείωση μόλις 17 εκατ. ευρώ σημειώθηκε στις οφειλές της τοπικής αυτοδιοίκησης (από τα 339 σε 322 εκατ. ευρώ).

Από τα ίδια στοιχεία, προκύπτει ότι σε εκκρεμότητα παραμένουν προς διάθεση ληξιπρόθεσμες επιστροφές φόρου ύψους 931 εκατ. τον Σεπτέμβριο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top