Ζουν και βασιλεύουν οι μισθώσεις Airbnb στο κέντρο της Αθήνας

Στις 64.000 ανέρχονται πανελλαδικά τα ακίνητα που προσφέρονται για ενοικίαση

Ζουν και βασιλεύουν οι μισθώσεις Airbnb στην Αθήνα

Οι μισθώσεις Airbnb στα Ελληνικά οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, είναι στο προσκήνιο το τελευταίο καιρό. Ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που έχουν καταχωρισθεί προς εκμίσθωση μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών φτάνει τις 42.155 πανελλαδικά. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν επιπλέον 21.716 ακίνητα που εκμισθώνονται ως τουριστικά καταλύματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κατοικιών και διαμερισμάτων που προορίζονται για εκμετάλλευση σε 63.871. Πρόκειται για στοιχεία της Grant Thornton για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Εκείνο που ξεχωρίζει είναι ότι σε ορισμένα σημεία του ιστορικού κέντρου, είναι πλέον σχεδόν αδύνατον να μισθωθεί κάποιο διαμέρισμα με συμβατικό τρόπο.

Στο ιστορικό κέντρο δηλαδή μεταξύ Σταδίου, Ερμού και Πειραιώς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπως επίσης και στο Κουκάκι και στον Νέο Κόσμο, καταγράφεται  η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμερισμάτων που διατίθενται προς βραχυπρόθεσμη ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας του Airbnb.

Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία του ανεξάρτητου φορέα insideairbnb, που καταγράφει τις σχετικές αγγελίες, στην περιοχή της Πλάκας και του ιστορικού κέντρου καταγράφονται σήμερα 681 αγγελίες διαμερισμάτων και κατοικιών, ενώ στη δεύτερη θέση με 500 ακίνητα βρίσκεται η περιοχή των Εξαρχείων (περιλαμβάνονται και οι συνοικίες Μουσείο και Νεάπολη). Στην τρίτη θέση με 343 ακίνητα βρίσκεται το Κουκάκι, αριθμός εξαιρετικά υψηλός, αν συνυπολογιστεί το ότι πρόκειται στην ουσία για μια περιοχή που εκτείνεται σε λίγα οικοδομικά τετράγωνα.

Συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας καταγράφονται σχεδόν 5.150 αγγελίες διαμερισμάτων.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top