Υπουργείο Εργασίας: Προς κατάθεση οι ρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ

Ο πρόεδρος του ταμείου αναφέρει ότι αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας τιτάνιας προσπάθειας δύο ετών να διατηρηθεί σε λειτουργία ο Οργανισμός

Υπ.Εργασίας: Προς κατάθεση οι ρυθμίσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ

Το πλαίσιο ρυθμίσεων, το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ αναμένεται να δοθεί για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ταμείου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διοίκησης του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης- Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) και των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το εν λόγω πλαίσιο που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Σχετικά με την κατάθεση των ρυθμίσεων στη Βουλή ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος αναφέρει ότι «αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας τιτάνιας προσπάθειας δύο ετών να διατηρηθεί σε λειτουργία ο Οργανισμός και να υπάρξει μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες προτάσεις που θα οδηγήσει σε καθαρή λύση».

Σύμφωνα με τα όσα κάνει γνωστά ο πρόεδρος, πλέον ο Οργανισμός:

-μετατρέπεται σε ένα ταμείο που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ολόκληρης της χώρας χωρίς διακρίσεις και μακριά από ελιτίστικες λογικές του παρελθόντος.

-οι εργοδότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν για την ασφάλιση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

-στρέφει τα βέλη του κατά μειοψηφιών που όπως λέει «τορπίλιζαν τη διενέργεια αναλογιστικών μελετών, την διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες ακόμα και τη δανειοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ που ήταν αναγκαία για τη διατήρηση εν ζωή του Οργανισμού. Μέχρι και την τελευταία στιγμή μιλούσαν για περίοικους που θα έρχονταν στον ΕΔΟΕΑΠ ενώ δίναμε τη μάχη μαζί με το Υπουργείο Εργασίας απέναντι στην τρόικα για να αποδείξουμε το αυτονόητο. Ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν χρηματοδοτείται και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και τον ΕΟΠΥΥ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top