Λιγότερα από 400 ευρώ ο μισθός για 1 στους 3 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα!

Παραμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας οι χήρες που διαμαρτύρονται για τον νόμο Κατρούγκαλου

Λιγότερα από 400 ευρώ λαμβάνει ως μισθό ένας στους τρεις εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα,  με την μερική απασχόληση να κυριαρχεί πλέον σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

 «Οι μισθοί έχουν κατέβει ραγδαία δεν μπορείς να επιβιώσεις με αυτούς τους μισθούς» δηλώνει χαρακτηριστικά η ιδιωτική υπάλληλος Σεβαστή Κοντογιάννη στο Star. H ίδια προσθέτει:  «Η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο επιβαρυνόμαστε και τα βάρη του δημοσίου. Κινδυνεύουμε διαρκώς να χάσουμε τη δουλειά μας».

 «Ο ιδιωτικός τομέα ήταν πάντα αδικημένος και από άποψη μισθών και από άποψη ωραρίων. Είναι ο πρώτος στον πόλεμο όσον αφορά νέα μέτρα, αλλαγές,  μείωση μισθών και διαρκώς είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι» τονίζει στο Star η ιδιωτική υπάλληλος επίσης  Κατερίνα Βίλιου.   

Πέρσι , τον ίδιο μήνα η μέση αμοιβή για την  μερική απασχόληση ήταν 400 ευρώ. Μέσα σε 12 μήνες έπεσε ακόμη παρακάτω.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΧΗΡΕΣ

Οι γυναίκες που έχασαν τους συζύγους τους θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο Εργασίας μέχρι το αυριανό ραντεβού τους με την Εφη Αχτσιόγλου, διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα σχετικά με τις συντάξεις χηρείας.

«Ο σύζυγός μου ήταν γιατρός απεβίωσε στις 14/1/17. Έχω έναν ανήλικο γιο  17 ετών,  είναι στην Γ’ Λυκείου και αναγκαστήκαμε σε αυτή τη δύσκολη τάξη να κόψουμε το φροντιστήριο γιατί με 345 ευρώ δεν τα βγάζουμε πέρα»   δηλώνει η Έφη Καρακάση, χήρα και μέλος ΔΣ του Συλλόγου ΑΞΙΑ.

Οι δύο βασικές αλλαγές που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας ήταν η θέσπιση ηλικιακού ορίου στα 55 και η μείωση του ποσοστού της σύνταξης που θα λάβει η χήρα από το 70% στο 50%.  

«Ήταν 3 χρόνια συνταξιούχος και  έφυγε από καρκίνο. Μας κλέβουν τις εισφορές των ανθρώπων μας,  οι σύζυγοί μας δούλεψαν. Απαιτούμε αυτά που δούλεψαν να τα πάρουμε» δήλωσε μια άλλη χήρα στο Star.    

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top