Kατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και για απλήρωτες κλήσεις σε δήμους για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες

Να ενταχθούν στις 100 δόσεις καλούν τους οφειλέτες οι δήμαρχοι

Με κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και για απλήρωτες κλήσεις σε δήμους βρίσκονται αντιμέτωποι εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες. Οι δήμαρχοι τονίζουν ότι είναι σε ισχύ η ρύθμιση των 100 δόσεων για αποπληρωμή και καλούν τους πολίτες να σπεύσουν πριν βρεθούν με μηδενικό υπόλοιπο στο λογαριασμό τους.   

 «Ας ανοίξουν κι άλλες φυλακές να μας κλείσουν μέσα να μας ταΐζουν. Μου ήρθε το χαρτί  θα πάω να δω τις δόσεις,  αλλά ρωτάνε αν μπορώ να τις πληρώσω κι αυτές εγώ και τόσοι άλλοι  δηλώνει στην κάμερα του Star επαγγελματίας  που πουλάει κουλούρια.       

Στη θέση του είναι χιλιάδες ακόμα πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της κατάσχεσης για οφειλές στους Δήμους. Γιατι σα να μην έφταναν οι κατασχέσεις απο το Δημόσιο,  τώρα τις ξεκίνησαν και οι ΟΤΑ!

«Πρόκειται για μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε απο τον νόμο. Κάνουμε ακόμα και για κλήσεις και για οφειλές πάνω απο 300 ευρώ εφόσον φυσικά δεν προσέλθουν στη ρύθμιση»  δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς.   

 Μόνο στον  Δήμο Πειραιά έχουν αποσταλεί 50.000 ειδοποιητήρια σε οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους απο το σύνολο των 200.000 δημοτών.

Η ίδια εικόνα και στην περιφέρεια. «Καλούμε τους πολίτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους,  αλλιώς θα είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης»  δηλώνει ο δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης. .   

Καταναλωτικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι κατασχέσεις γίνονται ακόμα και σε κοινούς ακατάσχετους   λογαριασμούς, αν ο συνδικαιούχος χρωστά στο Δημόσιο.

Μεγαλύτερο το πρόβλημα στην Αθήνα, όπου 1 εκ. οφειλέτες χρωστούν πάνω απο 325 εκ. ευρώ  απο τα οποία τα 70 εκ. ευρώ αφορούν απλήρωτες κλήσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top