137 οι οριστικές αιτήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό για την ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

137 οι οριστικές αιτήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό

137 αιτήσεις έχουν υποβληθεί οριστικά για εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μέσα στους δύο μήνες λειτουργίας της.

Σε ότι αφορά στη λειτουργία της πλατφόρμας, από την 1η ημέρα έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας (3/8) μέχρι και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, έχουν εγγραφεί 7.308 επιχειρήσεις, έχουν περάσει επιτυχώς τα κριτήρια 1.269, έχουν ανεβάσει τουλάχιστον 1 αρχείο 642 από αυτές και έχουν απορριφθεί συνολικά 1.750 αιτήσεις, κυρίως γιατί αποτελούν φυσικά πρόσωπα.

Για τις 137 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί προχωράει και η διαδικασία για την ανάθεση σε διαμεσολαβητή.

Ωστόσο, παράλληλα με τη λειτουργία της πλατφόρμας - και μαζί με το πιλοτικό γραφείο που ήδη λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας της ειδικής γραμματείας -  λειτουργούν 9 Γραφεία Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών στην επικράτεια και το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν δέκα νέοι κόμβοι του δικτύου. Τα νέα γραφεία θα είναι σε Πάτρα, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Αχαρνές Αττικής και Καρδίτσα.

Από την έναρξη λειτουργίας των Κέντρων - Γραφείων Ενημέρωσης Δανειοληπτών και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017, έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά 2.189 δανειολήπτες. Συγκεκριμένα κατά το μήνα Σεπτέμβριο, εξυπηρετήθηκαν από το σύνολο των ΚΕΥΔ- ΓΕΥΔ 584 δανειολήπτες, εκ των οποίων το 55% στην Αθήνα και το 25% στη Θεσσαλονίκη.

Εκ των δανειοληπτών που προσήλθαν στα ΓΕΥΔ:

- το 50% ήταν φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά και ελεύθεροι επαγγελματίες)

- το 45% εκπρόσωποι πολύ μικρών επιχειρήσεων

- το 5% εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο 90% των περιπτώσεων παρασχέθηκε μια γενικότερη ενημέρωση περί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τα ζητήματα ρύθμισης οφειλών και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, ενώ μόλις το 10% των πολιτών ενδιαφερόταν για εξειδικευμένη συμβουλή επί προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top