Νέα παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Μέχρι την 31η Οκτωβρίου λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των φορολογουμένων

Νέα παράταση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης.

Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζει ότι λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των φορολογουμένων, η προθεσμία παρατείνεται έως και την 31η Οκτωβρίου του 2017.

Με άλλες διατάξεις περιορίζεται από 90 σε 15 ημέρες από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα της οικειοθελούς αποκάλυψης, με σκοπό την αμεσότερη εκκαθάριση των δηλώσεων.

Διαβάστε επίσης: Λήγει η προθεσμία για τα αδήλωτα εισοδήματα - Να γιατί πρέπει να δοθεί παράταση και οι πολίτες να επωφεληθούν του μέτρου

Η ρύθμιση αυτή, αναφέρεται στην αιτιολογική της τροπολογίας, ισχύει για κοινοποιήσεις εντολών ελέγχου ή προσκλήσεις παροχής πληροφοριών που διενεργούνται από σήμερα και εφεξής.

Εφόσον η κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών έχει γίνει μέχρι σήμερα και δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των 90 ημερών από την υποβολή των δηλώσεων, αυτές υποβάλλονται αποκλειστικά το αργότερο μέχρι 30 ημέρες από τη δημοσίευση των νέων διατάξεων.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top