Πρόγραμμα παροχής οικονομικού βοηθήματος σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες- Ποιές το δικαιούνται και πώς να συμμετέχουν

Ειδική ενίσχυση για τις πολύτεκνες μητέρες της Λέσβου

Πρόγραμμα παροχής οικονομικού βοηθήματος σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες- Ποιές το δικαιούνται και πώς να συμμετέχουν

Πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΟΓΑ

Ποιες οι προϋποθέσεις συμμετοχής

-να είναι οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ προερχόμενες από τον πρώην ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ

-να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή να έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα της παροχής.

- να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, αποκτήσει τουλάχιστον 4 παιδιά τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας και το χρονικό διάστημα υποβολής είναι από 6/10/2017 έως και 6/11/2017.

Ειδική ενίσχυση για τη Λέσβο

Ειδικά, για το έτος 2017, στα πλαίσια ενίσχυσης των κατοίκων του νομού Λέσβου, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό ορίσθηκε το ποσό του βοηθήματος για όλες τις πολύτεκνες μητέρες του νομού, που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.

Για τις πολύτεκνες μητέρες από υπόλοιπες περιοχές της χώρας το ποσό του βοηθήματος είναι 1.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας- δηλ. εκτός αυτών του νομού Λέσβου- ξεπεράσουν τον προσδιοριζόμενο αριθμό των δικαιούχων, θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση.

Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση του ΟΓΑ

Για πληροφορίες σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν: να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.oga.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας)

ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 της Δ/νσης Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top