Χωρίς ακίνητο και με έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ; Φοροτεχνικός αποκαλύπτει στο star.gr δύο περιπτώσεις φορολογουμένων

«Θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κάνουν έναν έλεγχο στις εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ με τον λογιστή τους» επισημαίνει ο κος Μπόκαρης

Χωρίς ακίνητο και με έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ

Σε συνέχεια της χθεσινής μας δημοσίευσης,  ο φοροτεχνικός Μπόκαρης Δημήτρης αποκαλύπτει στο star.gr, δύο περιπτώσεις φορολογούμενων που δεν έχουν ακίνητη περιουσία, δηλαδή έχουν μηδενικό Ε9, και έλαβαν έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ.

Πολίτης χωρίς ακίνητη περιουσία... έλαβε 50% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ - Τι απαντά η ΑΑΔΕ στο star.gr

Υπενθυμίζουμε ότι σε ανάρτηση του tempo24, παρουσιάστηκε ενημερωτικό σημείωμα προς φορολογούμενο , ότι θα λάβει έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ ενώ δεν είχε ακίνητο. Η απάντηση της ΑΑΔΕ στο STAR, μετά από ενδελεχή έλεγχο, ήταν ότι η σύζυγος του φορολογούμενου ήταν αυτή που είχε ακίνητο και λάμβανε έκπτωση, αλλά λόγω οικογενειακής δήλωσης, φαινόταν ότι η έκπτωση αυτή αποδίδεται στο όνομα του συζύγου.

Ο κος Μπόκαρης, όμως, παρουσιάζει άλλα δύο παραδείγματα πελατών του, που έλαβαν ενημερωτικό σημείωμα για έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ, χωρίς να έχουν ακίνητη περιουσία:

1). Διαζευγμένος φορολογούμενος που δεν έχει ακίνητο στο όνομα του, αλλά ούτε η πρώην σύζυγος έχει ακίνητη περιουσία

2). Χήρα που δεν έχει ακίνητο στο όνομα της, με την ακίνητη περιουσία της ιδίας και του εκλιπόντος  να έχουν μεταβιβασθεί στα παιδιά τους, πριν το θάνατο του συζύγου

Τι λέει ο φοροτεχνικός  Δημήτρης Μπόκαρης στο star.gr

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε τούβλο στο όνομά τους αυτή τη στιγμή. Έχουν μηδενικό ποσό στον ΕΝΦΙΑ, δηλαδή εκκαθαριστικό, και λόγω εισοδηματικών κριτηρίων, βγήκε 50% έκπτωση» υποστηρίζει ο κος Μπόκαρης στο star.gr και εξηγεί:

«Ναι οι περιπτώσεις αυτές έχουν χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια και αν είχαν ακίνητο, θα την έπαιρναν την έκπτωση, αλλά δυστυχώς δεν έχουν. Είτε είναι φιλοξενούμενοι είτε μένουν στο ενοίκιο και τους βγαίνει μηδενικός ο φόρος του Ε9 με έκπτωση 50%».

Ο φοροτεχνικός προσθέτει ότι: «αυτά είναι από τα αστεία του ΕΝΦΙΑ. Ο πολίτης ούτε εισπράττει ούτε πληρώνει κάτι, απλά βλέπει την έκπτωση και γελάει».

Και επισημαίνει στους φορολογούμενους μέσω του star.gr: «Οι εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ βγαίνουν από το υπουργείο. Από τη στιγμή που βλέπουν ότι ο φορολογούμενος δεν έχει ακίνητο γιατί να βγει η έκπτωση του 50%; Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν γίνει και λάθη στους φορολογούμενους που έχουν ακίνητα και σε άλλους που δικαιούνται την έκπτωση και δεν την έχουν πάρει, γι’ αυτό θα πρέπει οι φορολογούμενοι που παίρνουν τα εκκαθαριστικά τους και σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν, να κάνουν έναν έλεγχο στις εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ με τον λογιστή τους».

Σοφία Βάγκα

email: svagka@star.gr

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top