Αχτσιόγλου: Επιδότηση έως 350 ευρώ για να προσληφθούν με μισθό εργαζόμενοι με μπλοκάκι

Σχέδιο-ανάσα και για απλήρωτους εργαζόμενους

Επιδότηση έως 350 ευρώ θα λάβουν όσοι εργοδότες μετατρέψουν τους εργαζόμενους που απασχολούν με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Τα νέα προγράμματα αφορούν και εργαζόμενους και εργοδότες. Το πρώτο που θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες θα επιδοτεί τις εργοδοτικες εισφορές όσων εργοδοτών επιλέξουν να μετατρέψουν τη σχέση εργασίας έναν εργαζόμενού τους από μπλοκάκι σε μισθωτό. Θα καλύπτει 12 μήνες και θα αφορά 40.000 εργαζόμενους 

Η επιχείρηση θα πρέπει να μην έχει προβεί σε απολύσεις ένα 3μηνο πριν το πρόγραμμα και να διατηρήσει για 6 μήνες τον εργαζόμενο μετά τη λήξη της επιδότησης.

«Είναι αλήθεια ότι θα αποτελέσει ανάσα, για τους εργαζόμενους δε, που θα μπει αυτή η ρήτρα που θα λέει ότι θα παραμείνει στη θέση εργασίας του και μετά τη λήξη του προγράμματος»  δηλώνει ο Πρόεδρος  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας.  

«Είναι ένα σοβαρό κίνητρο για να μπορέσει να μετατραπεί η ψευδής αυταπασχόληση σε αυτό που πραγματικά είναι σε μισθωτή εργασία» δήλωσε για το ίδιο θέμα η   υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Μπορεί έστω και προσωρινά να υπάρχει μία επιδότηση ως κίνητρο,  είναι βέβαιο όμως ότι με τη λήξη της επιδότησης όλοι αυτοί οι εγκλωβισμένοι συνάδελφοί μας θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Κάθε μέτρο το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη είναι καταδικασμένο να αποτύχει» προειδοποιεί πάντως ο  Δημήτρης Καραγεωργόπουλος,  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε εγκλωβισμένους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι, σε διαθεσιμότητα είτε σε επίσχεση εργασίας. Η δράση θα αφορά 40.000 εργαζόμενους για τους οποίους θα δαπανηθούν 100 εκ. ευρώ  με την μορφή οικονομικής ενίσχυσης και προγραμμάτων κατάρτισης.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά νέους επιχειρηματίες έως 34 ετών που θα προσλάβουν κάποιον υπάλληλο. Θα επιδοτηθούν οι εισφορές του υπαλλήλου για 12 μήνες.

 

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top