Στροφή στην ενοικίαση ακινήτων- Οι τιμές τους έχουν εκτοξευτεί μέσα σ’ ένα χρόνο

Τα πλέον περιζήτητα σπίτια είναι τα μικρότερα, με επιφάνεια δηλαδή έως 70 και 75τ.μ. και ηλικίας έως 10 η 15 χρόνων

Φαίνεται ότι κάτι αρχίζει να κινείται στην αγορά κατοικίας, μετά από πολλά χρόνια στον τομέα των ενοικίων. Ο κόσμος αρχίζει και στρέφεται και πάλι στην ενοικίαση, όπου παρατηρείται αύξηση της ζήτησης κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και στα παραλιακά προάστια, κάτι όμως που έχει σαν αποτέλεσμα και την αύξηση των τιμών.

Το ευχάριστο λοιπόν είναι που μετά από πολύ καιρό, τα τηλέφωνα των μεσιτικών γραφείων χτυπούν ξανά, όμως η τιμή των ενοικίων μέσα σε ένα χρόνο έχει εκτοξευθεί καθώς οι ιδιοκτήτες βγάζουν αρκετά χρήματα, νοικιάζοντας τα σπίτια τους σε τουρίστες μέσω AirBNB.

«Υπάρχει μια ουσιαστική, θα έλεγα αύξηση της ζήτησης σε συγκεκριμένες περιοχές όπως για παράδειγμα, στο κέντρο της Αθήνας, στον Νέο Κόσμο, στον Πειραιά, αλλά και στα παραλιακά προάστια λόγω του AirBNB, τα καταλύματα δηλαδή για επισκέπτες τουρίστες. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη» αναφέρει η Πρόεδρος Μεσιτικής Εταιρίας, Σταυρούλα Βαμβακά.

Η αύξηση της ζήτησης όπως είναι φυσικό, συμπαρασύρει και τις τιμές.

Στο Κουκάκι για παράδειγμα η ζήτηση σε διαμερίσματα δυάρια κυρίως και τριάρια, έχει αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο έως και 50%. Παράλληλα όμως έχουν αυξηθεί και οι τιμές κατά 17%.

Στη Νέα Σμύρνη οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση κατά 11%,στο Κολωνάκι 7,4% στον Νέο Κόσμο 5% και στο Πασαλιμάνι 4,1%.

Τα πλέον περιζήτητα σπίτια είναι τα μικρότερα, με επιφάνεια δηλαδή έως 70 και 75τ.μ. και ηλικίας έως 10 η 15 χρόνων. Αυτά λοιπόν έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να ενοικιασθούν. Σε μεγάλη ζήτηση όμως είναι και διαμερίσματα και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως η Πάτρα και ο Βόλος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top