Ρεπορτάζ STAR: Πέτυχαν διαγραφή μεγάλου μέρους δανείων με δικαστικές αποφάσεις

Τι λένε οι δανειολήπτες και ο δικηγόρος υπερχρεωμένων δανειοληπτών

Αρκετές είναι οι αποφάσεις- "ανάσες" των Ειρηνοδικείων για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, ακόμα και με "κουρέματα" χρεών πάνω από 80%! Το STAR και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος εντόπισαν δύο τέτοιες περιπτώσεις, ενός νεαρού ζευγαριού από τις Αχαρνές και ενός ζευγαριού συνταξιούχων από το Χαλάνδρι.    

Ανακουφισμένη αισθάνεται πλέον η 35χρονη υπάλληλος σούπερ μάρκετ και μητέρα ενός κοριτσιού 9 ετών, αφού με την απόφαση 32 του Ειρηνοδικείου Αχαρνών να "κουρέψει" κατά 60% τα δυσβάστακτα χρέη της προς τις τράπεζες.

«Με χαροποίησε, γιατί το πάλευα πολλά χρόνια για να το πετύχω αυτό και αισθάνομαι και μια ασφάλεια για το μέλλον και το δικό μου και του παιδιού μου» λέει στο STAR και προσθέτει: «Είχα χρέος 240.000 ευρώ και θα πληρώσω τελικά τα 88.000 ευρώ».  

«Και θα αποπληρώσει το χρέος σε βάθος 25 ετών και κατάφερε να γλιτώσει την πρώτη της κατοικία από πλειστηριασμό» τονίζει ο δικηγόρος υπερχρεωμένων δανειοληπτών, Γεράσιμος Ν. Γκασούκας και επισημαίνει:

«Αρκεί να αποδεικνύεται ότι υπάρχει μόνιμη και αποδεδειγμένη αδυναμία και όχι δόλος και βγαίνουν αποφάσεις ειρηνοδικείων με "κουρέματα" ακόμα και πάνω από 80%».

Ενδεικτική είναι η περίπτωση "κουρέματος" χρέους ζευγαριού συνταξιούχων από το Χαλάνδρι, ενός 72χρονου απόστρατου και μιας 62χρονης συνταξιούχου φιλόλογου, οι οποίοι από τα συνολικά τραπεζικά χρέη, ύψους 687.000 ευρώ, το κούρεμα ήταν εντυπωσιακό σε ποσό: «...με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου "κουρεύτηκαν" 463.000 ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα ποσά κουρέματος έως τώρα» αναφέρει ο δικηγόρος κ. Γκασούκας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top