Στο σφυρί 5.000 ακίνητα μέχρι το τέλος του 2017- Θα αυξηθούν μετά την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ο αριθμός θα πολλαπλασιαστεί, υποστηρίζουν οι συμβολαιογράφοι από τις αρχές του 2018

Περίπου 5.000 ακίνητα αναμένεται να βγουν στο σφυρί μέχρι το τέλος του έτους. Ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί, όπως υποστηρίζουν οι συμβολαιογράφοι από τις αρχές του 2018 όταν και θα εφαρμοστούν πλήρως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Τέταρτη, Πέμπτη, Παρασκευή θα διενεργούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και μάλιστα δύο φορές την ημέρα. Μέχρι το τέλος τους έτους, αναμένεται να βγαίνουν στο σφυρί περίπου 1.250 ακίνητα κάθε μήνα. Σύμφωνα με το συμβολαιογραφικό σύλλογο Αθηνών,  τέλη Σεπτεμβρίου μπαίνουν στην τελική ευθεία, οι διαδικασίες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι ωστόσο δεν θα αρχίσουν να διενεργούνται  πριν τον Ιανουάριο.

«Απλούστατα θα ανοίξει η συγκεκριμένη διαδικασία υπό την έννοια, ότι οι δικαστικοί επιμελητές στα προγράμματα πλειστηριασμού που θα εκδίδουν, θα ορίζουν ότι ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί σε επτά μήνες από την ημέρα ορισμού» λέει ο κ.Ρούσκας 

Την ίδια ώρα, οι συμβολαιογράφοι συμβουλεύουν τον κόσμο που θεωρεί ότι απειλείται, η πρώτη του κατοικία να υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Επισημαίνεται πάντως ότι ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών υποδεικνύει την προστασία των συνεργάσιμων δανειοληπτών. Ο κίνδυνος της κατάσχεσης αφορά κυρίως στους μη συνεργάσιμους.

«Το ελληνικό δημόσιο έχει κάνει δεκάδες  χιλιάδες κατασχέσεις και εκεί πέρα θα υπάρξει ζήτημα με την πληθώρα πλειστηριασμών»

Την ίδια ώρα στο Ρέθυμνο, ο άνθρωπος που συνελήφθη για επίθεση σε δικαστικό επιμελητή κατά τη διάρκεια έξωσης, κατηγορείται πως ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον δικαστικό επιμελητή, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όπου γινόταν η έξωση χρωστούσε σχεδόν 1.800.000 ευρώ σε εταιρεία leasing, η οποία του είχε παραχωρήσει το ακίνητο.

Παράλληλα, τα μέλη του δεν πληρώνω είναι σε επιφυλακή και κάνουν ακόμα και περιπολίες στα σπίτια πολιτών, τα οποία έχουν βγει στο σφυρί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top