Τα κεφάλια… μέσα! Διήμερο με "μενού" την αξιολόγηση μετά το ισχνό 0,8% του ΑΕΠ

Ξεκινούν τα προκαταρκτικά της γ΄αξιολόγησης με συνεδρίαση του EuroWorking Group

Τα κεφάλια…  μέσα! Διήμερο με "μενού" την αξιολόγηση

Καλοκαιρινή ραστώνη τέλος. Από μεθαύριο Δευτέρα τα κεφάλια μέσα... με ένα -πρώτο διήμερο- για τα "προκαταρκτικά" της τρίτης αξιολόγησης, μετά την -μικρότερη της ευκταίας- ανόδου του ΑΕΠ στο β΄. τρίμηνο κατά 0,8%

Τη Δευτέρα ξεκινά το διήμερο με το EuroWorking Group, όπου αναμένεται να έχουμε την πρώτη εικόνα με την όποια πρόοδο έχει συντελεσθεί αλλά και με την καταγραφή όλων των καθυστερήσεων στα 113 προαπαιτούμενα -μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή- εκ των οποίων τα 94 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως έχει επισημάνει το Star.

Με αυτό τον  "μπούσουλα" θεσμοί και οικονομικό επιτελείο θα συζητούν για ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου τέλος Αυγούστου του 2018.

Στο ίδιο μήκος κύματος το δίδυμο Τσακαλώτου-Χουλιαράκη, έκλεισαν και δημοσιοποίησαν ένα ραντεβού στις Βρυξέλλες τη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, για να "ξεσκονίσουν" τα της αξιολόγησης.

Ενώ λίγες ημέρες μετά αρχίζει από την μεθεπόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το «ψαχτήρι»  των τεχνικών κλιμακίων εν Αθήναις, σε δύο ταμπλό:

-Ένα «ψαχτήρι» για τα υπόλοιπα της δεύτερης αξιολόγησης.

Κι ένα «ψαχτήρι» για τα «εγκαίνια»  της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο από τώρα έχει δείξει αδύνατα ή τρωτά σημεία τόσο στο σχέδιο του νέου Προϋπολογισμού, όσον αφορά στο σκέλος των δαπανών και του περιορισμού, όσο και στο σκέλος της εξεύρεσης 100 εκατ. ευρώ για κοινωνική επιδοματική πολιτική, την οποία έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση.

Του Γιώργου Νικολόπουλου  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top