Καραμπινάτες οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής που εντόπισαν τα συνεργεία του υπουργείου Οικονομικών

Ελεύθεροι επαγγελματίες παρουσίαζαν εικονικά φορολογικά στοιχεία

Καραμπινάτες  είναι οι  περιπτώσεις φοροδιαφυγής  που εντόπισαν τα συνεργεία του υπουργείου Οικονομικών, όπως έγραψε από χτες το star.gr και τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά.

Ελεύθεροι επαγγελματίες παρουσίαζαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ή  «ξεχνούσαν»  να αποδώσουν τον ΦΠΑ,  με αποτέλεσμα η ζημιά για το Δημόσιο να ειναι πολυ μεγάλη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι  διοργανωτής γαμηλίων εκδηλώσεων που είχε…  ξεχάσει να δηλώσει εισοδήματα που ξεπερνούσαν το 1,3εκ. ευρώ!

Οι φορολογικοί έλεγχοι πάντως συνεχίζονται. Η κάμερα του Star κατέγραψε συνεργεία του υπουργείου Οικονομικων να ξεσκονίζουν ταβέρνες και μπαρ στο Παγκράτι,  κάνοντας φύλλο και φτερό τις ταμειακές μηχανές και τα μπλοκ αποδείξεων.  Παρά τους ελέγχους όμως  οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής που εντοπίζονται ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Και όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ιδιωτικός υπάλληλος στο Star, «τρεις το λάδι,  τρεις το ξύδι είμαστε εμείς,  δεν μπορούμε ούτε ευρώ να γλιτώσουμε».

Από την άλλη πλευρά, με την αφορμή την περίπτωση δικηγόρου στην Αθήνα  που δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία που ξεπερνούν τα 232.000 ευρώ, ενώ δεν  απέδωσε και ΦΠΑ  που φτάνει τα 9.550 ευρώ, ο  Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Παναγιώτης Πετρόπουλος, δήλωσε στο Star:  «Υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις τέτοιες και αρκετές. Δεν είναι σωστό όμως να στοχοποιούμε έναν κλάδο». 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top