ΕΝΦΙΑ: Τεράστιες αδικίες απελπίζουν τον κόσμο - Στα λόγια έμεινε η μείωση των αντικειμενικών αξιών

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του Star

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται οι τεράστιες αδικίες του ΕΝΦΙΑ. Κοινωφελή ιδρύματα καλούνται να πληρώσουν και φέτος έως και 1.000.000 ευρώ, βυθίζοντας σε απόγνωση τους υπευθύνους τους.  Παράλληλα, στα λόγια παραμένει η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές αξίες των ακινήτων. 

Δείτε επίσης: Ο ΕΝΦΙΑ βλάπτει τα παιδιά! 500 αγγελούδια λιγότερα θα στηρίξουν τα χωριά SOS

Δείτε επίσης: ΕΝΦΙΑ: Τον κληρονομήσαμε για τα καλά τον φόρο - Δεν καταργείται, αλλάζει! Δείτε τι είπε η αρμόδια υφυπουργός

Δείτε επίσης: ΠΟΜΙΔΑ: "Λύτρα" και όχι φόρος ο ΕΝΦΙΑ!!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ 

Εδώ και τρείς ημέρες έχουν φορτωθεί τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet και οι ιδιοκτήτες ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν από το ΣΟΚ. Ο ΕΝΦΙΑ παρά τις εξαγγελίες παραμένει για ακόμη μια φορά στο ύψος του. Όχι μόνο για τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και για κοινωφελή ιδρύματα που βρίσκονται σε απόγνωση.

Για παράδειγμα,  το Χαμόγελο του Παιδιού κλήθηκε φέτος να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ύψους 70.355 ευρώ, ενώ το Άσυλο Ανιάτων καλείται να πληρώσει κάτι λιγότερο από ένα 1.000.000 ευρώ. Τα παιδικά χωριά SOS καλούνται να πληρώσουν 95.000 ευρώ, ένα ποσό με το οποίο, όπως υποστηρίζουν, μπορούν να καλύψουν το κόστος ανατροφής 500 παιδιών για ένα χρόνο.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μίλησε για την αριθμητική του φόρου και για όσους επιβαρύνονται. «Το 38,5% των φυσικών προσώπων κλήθηκε να πληρώσει λιγότερο ΕΝΦΙΑ και το 25% κλήθηκε να πληρώσει περισσότερο φόρο από το 2015 κατά 10.000 ευρώ», είπε μεταξύ άλλων.

Ούτως ή άλλως, όμως και το υπουργείο Οικονομικών δεν δείχνει διατεθειμένο για μεγάλες μειώσεις τιμών ζώνης, όπως φαίνεται από την πρόσφατη αναπροσαρμογή που έκανε στον Νέο Βουτζά, ύστερα μάλιστα από διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η τιμή ζώνης στον Νέο Βουτζά ήταν 2.050 ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών τη μείωσε στα 1.800 ευρώ, δηλαδή μόλις κατά 12%.

Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει απλώς να κλείσει την ψαλίδα, με οριακές μειώσεις στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, 10-15% και με αυξήσεις στην περιφέρεια. Και αυτό γιατί δεν θέλει να χάσει έσοδα από τους φόρους μεταβίβασης και να μειώσει την αξία του χαρτοφυλακίου στεγαστικών δανείων των τραπεζών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top