Σε λίγες ημέρες ξεκινούν -πιλοτικά- οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Αναμένεται έως το τέλος του έτους να γίνει η εκκίνηση για τον πλειστηριασμό 5.000 ακινήτων.

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Με το άνοιγμα των Δικαστηρίων μετά τη καλοκαιρινή διακοπή αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή- έστω και πιλοτικά στην αρχή- το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει στη πιλοτική εφαρμογή  500 ακίνητα στρατηγικά κακοπληρωτών ενώ αναμένεται έως το τέλος του έτους να γίνει η εκκίνηση για τον πλειστηριασμό 5.000 ακινήτων.

Πλειστηριασμοί θα γίνουν και σε βάρος όσων πελατών αρνούνται τη συνεργασία ή έχουν «εξαφανιστεί» με έμφαση σε ακίνητα αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Με το νέο καθεστώς οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 15 του σχετικού άρθρου
, Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή από τις 10.00 έως 17.00 και ως τόπος διενέργειας του πλειστηριασμού ορίζεται η έδρα του συμβολαιογράφου.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, θα γίνονται χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν στοχοποιηθεί και δέχονται επιθέσεις και απειλές, ενώ στη διαδικασία θα μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος και οι προσφορές από του πλειοδότες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά εξασφαλίζοντας έτσι μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία.

Η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προβλέπεται στις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν ενεργοποιηθεί.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top