Θα γίνει χρυσάφι το νερό, με τον ενιαίο τρόπο τιμολόγησης σε όλη τη χώρα; 'Η θα προστατευτούν οι καταναλωτές, από κρούσματα κερδοσκοπίας, μετά την ιδιωτικοποίηση των εταιριών νερού; Θα έχουμε όφελος, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, καθώς θα μπει πλαφόν, τουλάχιστον για δυο χρόνια. Θα πούμε το νερό, νεράκι, εκτιμούν συνδικαλιστές, όπως ο  Γιώργος Αρχοντόπουλος,  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ αλλά και πολίτες.

Με το μέτρο αυτό που θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες η Εθνική Επιτροπή Υδάτων, επιδιώκεται να προστατευτούν οι κάτοικοι περιοχών που δεν υπάρχει νερό, όπως νησιά. Εκεί δηλαδή που μεταφέρεται από αλλού και υπόκειται σε διαδικασία αφαλάτωσης, για να γίνει πόσιμο.

Συνδικαλιστές όμως, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της κυβερνητικής απόφασης, φοβούνται ότι το νερό, θα γίνει «χρυσό»  για τις τσέπες των καταναλωτών,  καθώς τα έξοδα μεταφοράς και αφαλάτωσης, θα μετακυληθούν στους καταναλωτές. Όπως υπενθυμίζουν δεν προβλέπεται πια κρατική επιδότηση, ενώ επιπλέον θα προστεθεί και το κέρδος των επιχειρηματιών.

Οι συνδικαλιστές, αλλά και κάτοικοι, ζητούν να προβλεφθούν κριτήρια, με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες, καθώς τα νησιά μπορεί να μην έχουν νερό, σε άλλες περιοχές όμως υπάρχουν φυσικές πηγές.

Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν επίσης τον κίνδυνο να καταργηθεί το κοινωνικό τιμολόγιο, και το νερό, αυτό το φυσικό αγαθό, να γίνει απρόσιτο, για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.

 

 

 

 

Tags: