Ούτε ευρώ δεν αφήνουν στα ταμεία από τα POS εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Τις οφειλές τις «αρπάζει» κατ’ ευθείαν το κράτος καθώς οι επαγγελματίες δεν έχουν ακατάσχετο λογαριασμό

Eφορία και ασφαλιστικά ταμεία δεν αφήνουν ούτε ευρώ στους λογαριασμούς χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων,  καθώς οι επαγγελματίες δεν έχουν ακατάσχετο λογαριασμό. Έτσι,  εάν έχουν οφειλές τα χρήματα πάνε κατευθείαν στα ταμεία του κράτους!

Ένας από τους χιλιάδες επαγγελματίες δηλώνει για το δίλημμα  που αντιμετωπίζει στο Star ότι πρέπει ή να αρνηθεί στους πελάτες τις πληρωμές με POS ή  να πληρώσει  το πρόστιμο των 1.500 ευρώ,  αντί να προμηθευτεί  τη συσκευή πληρωμής με κάρτες.

Έτσι πολλοί επαγγελματίες μετρούν… μέρες,  καθώς ο κίνδυνος του λουκέτου ειναι μεγάλος. Με τον φόβο της κατάσχεσης των εισπράξεων απο τα POS καταστηματάρχες δεν διστάζουν να προσφέρουν ακόμα και δίπλες τιμές, άλλες, δηλαδή πιο οικονομικές με μετρητά  αλλά και διαφορετικές μέσω του μηχανήματος!

Οι επιχειρηματίες ζητούν άμεσα την δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού,  καθώς όπως λένε μόνο έτσι μπορούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και να μην αναγκάζονται πολλοί να καταφεύγουν σε ... φοροδιαφυγή για να επιβιώσουν, την ώρα που και οι προμήθειες των τραπεζών ειναι υψηλές για πολλούς επαγγελματίες. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top