Τους βάζουν λουκέτο για φοροδιαφυγή αλλά βρίσκουν «παραθυράκια» και δουλεύουν κανονικά!

Παζάρια για μικρότερες τιμές χωρίς απόδειξη και συνεχείς έλεγχοι στα τουριστικά νησιά

Οι έλεγχοι όχι μόνο στα κυλικεία των πλοίων αλλά και στις τουριστικές περιοχές συνεχίζονται εντατικά.  Τα κρούσματα πληθαινουν και  σε  αρκετές περιπτώσεις η απόδειξη ειναι είδος σε ανεπάρκεια, αλλά κάποιοι εκμεταλλεύονται «παραθυράκια»  σε νόμους και ενώ έχουν τιμωρηθεί με λουκέτο ...εργάζονται κανονικά!

Όπως στην περίπτωση της καντίνας στο Γαϊδουρονήσι της Ιεράπετρας,  όπου δεν είχαν εκδοθεί κοντά στις 16.000 αποδείξεις μέσα σε δυο μήνες. Και όμως η επιχείρηση λειτούργει κανονικά!

«Εμένα μου έτυχε και μου είπαν να μη μου κόψουν απόδειξη και να πληρώσουν  λιγότερα.  Έτσι θα γλύτωναν τον ΦΠΑ και εγώ θα πλήρωνα λιγότερο» αποκαλύπτει ένας υπάλληλος στο Star. Το περιστατικό αυτό δεν ειναι το μόνο. Χιλιάδες ανυποψίαστοι ταξιδιώτες πέφτουν θύματα των επιτήδειων, αλλά φαίνεται ότι σιγά-σιγά ο καταναλωτής ζητά πλέον την απόδειξη απο τον επιχειρηματία.

«Σε κοντινό νησί,  έπρεπε να πιέσω όσο γινόταν για να πάρω απόδειξη και τελικά μου την έδωσαν με το ζόρι» δηλώνει υπάλληλος πλοίου.    

Και στα νησιά όμως οι έλεγχοι ειναι εντατικοί. Μεικτά κλιμάκια,  ακόμα και δυο φορές την ήμερα,  χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τις τουριστικές περιοχές για να εντοπίσουν παραβάσεις.

«Το σαββατοκύριακο  που μας πέρασε, δυο φορές πέρασαν απο το μαγαζί μου,  έψαξαν τα πάντα.  Οι κακοί επαγγελματίες να πληρώσουν και να κλείσουν τα μαγαζιά τους» δηλώνει ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top