Οι… μισοί Έλληνες χρωστούν πλέον στην Εφορία!

Η «έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων χρεών και πού οφείλεται

Οι…  μισοί Έλληνες χρωστούν πλέον στην Εφορία!

Δεν είναι δυο,  δεν είναι δεν χίλιοι δεκατρείς: Είναι οι μισοί και πλέον Έλληνες,  αυτοί που χρωστούν στην Εφορία και δεν τα φέρνουν βόλτα!

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μαρτυρούν την αλήθεια. Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ήταν στο τέλος Μαΐου 3.881.795 πρόσωπα, έναντι 4.146.483 ατόμων που είχαν "φεσώσει" το Δημόσιο στο τέλος της περσινής χρονιάς (2016).

Και ενώ τα στοιχεία αυτά έδειχναν ότι το "πράγμα πάει καλά" και μειώνονται οι Ελληνες που φεσώνουν το Δημόσιο,  όχι από χόμπι αλλά από αδυναμία, ήρθαν τα στοιχεία του τέλους Ιουλίου και ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Τι συνέβη;

Στους οφειλέτες του Μαΐου προστέθηκαν άλλες 671.000 άτομα που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τη πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αποτέλεσμα ο αριθμός των οφειλετών να εκτοξευθεί λίγο πάνω από τους 4.200.000 οφειλέτες με φέσια στο Δημόσιο, καθώς ένας μεγάλος αριθμός από τις 671.000 ήταν και προηγουμένως οφειλέτες.

Σε κάθε περίπτωση,  στους 9 εκατομμύρια Έλληνες, το δια ταύτα είναι πως σχεδόν οι μισοί χρωστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Του Γ. Λ. Νικολόπουλου 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top