Στην αξιοποίηση 24 εμβληματικών ακινήτων στην καρδιά της Αθήνας προχωρά η κυβέρνηση, με στόχο αφενός να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα ασφαλιστικά ταμεία και αφετέρου να προωθηθεί η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας. Το όφελος σε βάθος χρόνου για το Δημόσιο θα ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, εάν υπολογίσει κάποιος ότι από την εκμετάλλευση ενός μόνο ακινήτου το ετήσιο μίσθωμα μπορεί να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχωρούν άμεσα στην εκμετάλλευση της τεράστιας προίκας των ταμείων που παρέμενε αναξιοποίητη για περισσότερο από 15 χρόνια, ομαδοποιώντας τα ακίνητα σε πέντε γεωγραφικές ενότητες στο ιστορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας.
 
Προς αυτήν την κατεύθυνση αρχές του επόμενου έτους θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Εργασίας θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς όλους τους φορείς του Δημοσίου για χρήση 120 ακινήτων ιδιοκτησίας του στην Αθήνα. 
 
 
 
Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα επιδιώξει να βάλει στον «πάγο» την απαίτηση των δανειστών, κυρίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να περάσουν τα ακίνητα των ταμείων στο ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν. 
 
Χαρακτηριστικά: 
 
Μέγαρο Δεληγιώργη στην οδό Πινδάρου, όπου στέγαζε μέχρι πρότινος την Ταινιοθήκη της Ελλάδας
 
Ξενοδοχεία μπουτίκ στο κέντρο, πχ. σε πλατεία Καραϊσκάκη
 
Τρία κτίρια του 19ου αιώνα στην οδό Βουλής
 
Το μέγαρο του Ταµείου Εµπόρων. Από τα ισόγεια καταστήµατά του, µόλις δύο είναι σε χρήση, εκείνα µε πρόσοψη επί της οδού Βουλής, ενώ τα εσωτερικά ισόγεια καταστήµατα παραµένουν χωρίς ενοικιαστή τα τελευταία 11 χρόνια
 
Το 8ώροφο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν άλλοτε το γνωστό ξενοδοχείο «Ambassadeur»
 
Το κτίριο όπου στεγαζόταν ο ιστορικός κινηµατογράφος «ΙΝΤΕΑΛ»
 
Κτίριο τεσσάρων ορόφων στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής
 
Πηγή: RealNews