Προτάσεις στην Βουλή για την φορολογία από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Ο Πρόεδρος του μίλησε για διατάξεις που κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση ζητώντας συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για τους κατοίκους της Κω

Προτάσεις στην Βουλή για την φορολογία από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Τις προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σχετικά με το νομοσχέδιο «Προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις» διατύπωσε ο Πρόεδρος του, Κωνσταντίνος Κόλλιας, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Κόλλιας μίλησε για διατάξεις που κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση ζητώντας συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για τους κατοίκους της Κω, που δοκιμάζονται από τον πρόσφατο τραγικό σεισμό.

Συγκεκριμένα, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, προτείνει οι κάτοικοι της Κω να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και του 2018 (όπως ισχύει ήδη για τους κατοίκους της Λέσβου), να παραταθεί η εξαίρεση από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το 2018 και να εξαιρεθεί το νησί από την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου 2018.

Ο κ. Κόλλιας πρότεινε, επίσης, η καταβολή του φόρου εισοδήματος σε έξι κατ’ ανώτατο όριο ισόποσες δόσεις, να ισχύσει και για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2016, δηλαδή και για τον φόρο που προβλέπουν τα φετινά εκκαθαριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και τις ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίοι όπως είπε αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο για φοροδιαφυγή, χωρίς όπως ξεκαθάρισε να σημαίνει ότι το ΟΕΕ επιχειρεί να δικαιολογήσει όποιον φοροδιαφεύγει. Καταδίκασε, μάλιστα, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την οποιαδήποτε ενέργεια παρεμπόδισης και άρνησης ελέγχου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης επανεξέτασης των φορολογικών συντελεστών, ώστε και το ύψος τους να μην αποτελεί άλλοθι για κανένα και το Δημόσιο να έχει περισσότερα έσοδα ασφαλισμένα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top