ΔΝΤ: Να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα για να βγει στις αγορές

Επιμένει το Ταμείο στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του χρέους

Επιμένει το ΔΝΤ στην ελάφρυνση του χρέους

 «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές», δήλωσε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γούλιαμ Μάρεϊ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  

«Ο απώτερος στόχος είναι να φέρουμε την Ελλάδα σε μια κατάσταση κανονικότητας, όπου θα μπορέσει να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές και να λειτουργήσει σε ένα λιγότερο αγχωτικό οικονομικό περιβάλλον», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μάρεϊ.  Ο ίδιος  συμπλήρωσε ότι αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός όλων των προγραμμάτων που εφαρμόζει το ΔΝΤ, «η διασφάλιση της επιστροφής της χώρας στις ιδιωτικές αγορές κεφαλαίων»..

Για τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα δήλωσε ότι θα διεξαχθεί  το απόγευμα τοπική ώρα Ουάσιγκτον, «μετά το γεύμα», όπως διευκρίνισε,  ενώ προσέθεσε πως ο χρόνος λήξης της συνεδρίασης δεν είναι γνωστός, αλλά θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι σχετικές ανακοινώσεις.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να δώσει στοιχεία από την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους η οποία θα εξεταστεί το βράδυ στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και επανέλαβε τη γνωστή θέση του Ταμείου πως για να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα απαιτείται το πρόγραμμα να στηρίζεται σε δύο πυλώνες, δηλαδή  στην ελάφρυνση χρέους και στις μεταρρυθμίσεις.

«Όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ απαιτούν βιωσιμότητα του χρέους,  είναι ξεκάθαρο» δήλωσε. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top